Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Deze mooie paastakken maak je zelf!

paasstakken.jpg

Paastakken zijn echte eye-catchers en het versieren van de takken brengt je direct in de paassfeer. Deze zelfgemaakte bloesemtakken zien er verrassend echt uit en zijn heel eenvoudig te maken. Knutselen maar!

Dit heb je nodig: 
Zelfdrogende klei, kleistekertjes, verf decorfin (decoratieverf), bloemenpons, papier (Pipoos) en lintjes (Fourniturenwinkel).

Zo maak je het:
Voor de takken: verzamel een paar takken uit het bos en laat deze drogen. Pons, met een papierpons bijvoorbeeld, roze bloemetjes uit en plak deze met wat lijm aan de takken.

Voor de versiering: gebruik zelfdrogende klei voor de paasversiering in de takken. Het beste resultaat bereik je als volgt: kneed de klei goed door en rol het uit met een deegroller. Steek met een kopje of een ander rond voorwerp kleine cirkels uit. Gebruik kleine kleistekertjes, zoals konijntjes, kuikentjes, vogeltjes en blaadjes om figuurtjes uit de kleicirkels te steken. Prik een gaatje in de figuurtjes en laat ze bij kamertemperatuur drogen. Verf ze daarna in verschillende kleuren, doe een lintje in het gaatje en hang ze in de takken.

Meer leuks zelf maken voor Pasen? Margriet verzamelde al een heleboel ideeën. 

Bron: CookLoveShare Tekst en styling: Daphne Dijkstra. Fotografie: Bart Brussee.

Lees ook:

Eieren verven? Gebruik spinazie, bietjes of koffie

Leuk recept: paashaasjes met ei

Zo maak je de lekkerste eiersalade

Zo versier je paastakken

Bekijk ook:

Meer artikelen van Margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant