Deze Nederlanders zijn aanwezig op de begrafenis van Elizabeth Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze mensen zijn aanwezig op de staatsbegrafenis van Queen Elizabeth

Op 19 september vindt de staatsbegrafenis van Queen Elizabeth plaats in Londen. Hier zullen maar liefst 2.000 genodigden bij aanwezig zijn, waaronder natuurlijk de Britse Royals en hoogwaardigheidsbekleders van over de hele wereld. Ook vanuit Nederland kunnen we wat bekende gezichten verwachten.

De Nederlandse Koninklijke Familie heeft altijd een goede band gehad met het Britse koningshuis. Toen Elizabeth in 1952 de troon besteeg, was in Nederland Juliana koningin. Maar met Beatrix heeft de Britse koningin naar verluidt altijd een betere band gehad. Dit kwam voornamelijk doordat ze qua persoonlijkheid een stuk dichter bij elkaar lagen. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima hadden een goede band met de Britse vorstin.

Deze Nederlanders zijn aanwezig op de staatsbegrafenis

Tijdens de staatsbegrafenis zullen de drie Nederlandse royals dan ook aanwezig zijn. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix zijn op 18 september al aangekomen op Buckingham Palace en zullen op maandag de staatsbegrafenis bijwonen. Op zondag waren ze aanwezig bij een receptie op het paleis, die georganiseerd werd door koning Charles naar aanleiding van het overlijden van zijn moeder. Hierbij waren presidenten, premiers, vorsten en andere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig.

Andere bekende aanwezigen

Naast de Nederlandse royals kunnen we ook wat andere bekende gezichten verwachten. Zo was al te zien dat koningin Máxima en prinses Beatrix bij aankomst bij Buckingham Palace in gesprek waren met keizer Naruhito van Japan. En op datzelfde moment kwamen ook koning Filip en koningin Mathilde van België aan, net als groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg. Koningin Margrethe van Denemarken werd begeleid door haar oudste zoon kroonprins Frederik.

Naast royals en wereldleiders, zoals Joe Biden (president van Amerika) en Emmanuel Macron (president van Frankrijk), zijn er ook andere beroemde mensen uitgenodigd voor de staatsbegrafenis. David Beckham stond eerder al in de rij om afscheid te nemen in Westminster Hall en de verwachting is dat hij en zijn vrouw Victoria, ook een uitnodiging gekregen hebben. Ook celebrities als Elton John en Serena Williams worden verwacht.

Koninklijk Huis reageert op overlijden koningin Elizabeth

Het Koninklijk Huis gaf eerder al een reactie op het overlijden van koningin Elizabeth. Daarin was het volgende te lezen: “Met diep respect en grote affectie gedenken wij Koningin Elizabeth II. Standvastig en wijs stelde zij haar lange leven in dienst van het Britse volk. Wij voelen ons sterk verbonden met het Verenigd Koninkrijk en met de Koninklijke Familie en delen in hun verdriet. Intens dankbaar zijn wij voor de hechte vriendschap waaraan Koningin Elizabeth zo’n onvergetelijke bijdrage heeft geleverd.”

Bron | ANP, Koninklijk Huis, Elle

Nynke KooyGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden