Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Door deze make-up oog je jaren jonger

odor0696ge7w_selected_wide_1200.jpg

Gebruik jij weleens een vleugje wenkbrauwpoeder en een wenkbrauwpotlood? Dan is de kans groot dat anderen je jonger schatten dan je bent. Ook het roder maken van je lippen zou hieraan bijdragen. Zo kan make-up veel doen voor een jeugdig uiterlijk.

En dat zeggen we niet zomaar. We volgen hierin Amerikaans wetenschappelijk onderzoek. Medewerkers van de universiteit van Gettysburg onderzochten 763 foto’s van vrouwen tussen de twintig en tachtig jaar. Een computerprogramma analyseerde in welke mate gezichtseigenschappen zoals de mond, ogen en wenkbrauwen contrasteerden met de rest van hun gezicht.

Meer contrast

Uit het onderzoek bleek dat jongere vrouwen meer contrast in hun gezicht hebben dan oudere, omdat hun lippen en wenkbrauwen dikker en donkerder waren. Bepaalde delen van ons gezicht worden dus moeilijker te onderscheiden naarmate we ouder worden.

Voller en donkerder

Daarna bewerkten de onderzoekers de foto’s totdat ze telkens twee bijna identieke foto’s hadden van elk gezicht, maar met verschillende contrastniveaus. Vervolgens vroegen ze vrijwilligers aan te wijzen welk gezicht er het jongst uitzag. In bijna tachtig procent van de gevallen vonden zij dat het gezicht waarbij de lippen en wenkbrauwen wat voller en donkerder waren gemaakt, er jonger uitzag. De wenkbrauwen maakten daarbij het grootste verschil.

Make-up heeft hetzelfde effect

En hoewel deze studie niet met make-up maar met de computer werd gedaan, stellen de wetenschappers dat je met make-up hetzelfde resultaat bereikt. Dus dames: hoe ouder we worden, hoe meer reden om aandacht aan onze wenkbrauwen te besteden. Want jonger worden geschat dan je bent is best een wenkbrauwpotloodje waard, toch?

Bron| hln.be
Beeld| iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant