Margriet logo
null Beeld Getty Images/Westend61
Beeld Getty Images/Westend61

Déze lijfspreuken helpen lezeressen een zware dag door

We hebben het allemaal wel eens: zo'n baaldag waar maar geen einde aan lijkt te komen. Soms kan het dan helpen om te denken aan een aantal mooie lijfspreuken, die toch iets meer kleur kunnen geven aan je dag. Wij vroegen Margriet-lezeressen op onze Facebookpagina naar hun favoriete lijfspreuk die hen weer op koers kan zetten.

Wil je meepraten met Margriet? We vragen regelmatig om mooie herinneringen, leuke tips en grappige verhalen op onze Facebookpagina.

Niet nadenken, maar dóén

Bij Jose Niejenhuis is het glas altijd méér dan halfvol. De spreuk die haar door een zware dag heen helpt is: “Als je glas halfvol is, schenk er dan wat bij.” Barbara Hilbers denkt op zijn Rotterdams: “Je moet niet (te veel) nadenken, maar dóén. In Rotterdam noemen ze dat: ‘Niet lullen, maar poetsen.’”

Het is mijn motto geworden

Sommige lezeressen halen inspiratie uit andere mensen. Rachel Farrand leerde een spreuk van een van haar vrienden: “Leer te spelen met de kaarten die je hebt. Deze is van één van mijn beste vrienden, die helaas veel te jong is gestorven.” Claire Slingerland haalt inspiratie uit een quote van Oscar Wilde: “Dit blijft zo’n mooie quote: ‘Be yourself, everyone else is already taken.’ Het is mijn motto geworden.”

Lees ook:

6 quotes die een glimlach op je gezicht toveren

Nog een paar van jullie favoriete lijfspreuken:

  • Sandra van Straalen: “Heb l(i)ef, geniet en wees stout.”
  • Malou Grob: “‘Geloof niet alles wat je denkt,’ las ik op Texel. Heel erg waar.”
  • Monique van Lieshout: “‘I’ve got the right to be wrong...’ Een tekstregel van zangeres Norah Jones. Ieder mens heeft het recht om fouten te maken, zolang er maar iets van wordt geleerd.”

Beeld | Getty Images

Lisa MancheGetty Images/Westend61

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden