Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Déze kleuren staan het best bij grijs haar

grijs-haar-kleuren-kleding.jpg

Heb je onlangs gekozen voor een grijze coupe? Dan is het goed om je garderobe onder de loep te nemen. De kans is groot dat bepaalde kleuren je niet meer staan, terwijl andere kleuren je opeens wél enorm flatteren. Hier volgen enkele kleuradviezen om in je achterhoofd te houden.

Grijs haar staat vrijwel iedereen, ongeacht huidskleur, gezichtsvorm of -teint. Grijs is echter een koele kleur en koele kleuren combineren nou eenmaal anders met andere kleuren. Het is dus aan te raden je garderobe hierop aan te passen.

Paars

Met de kleur paars ga je nooit fout bij grijs haar. Vooral lila, lavendel en bessen staan prachtig bij een grijze coupe.

Donkerrood

Hoe groter het contrast rood, hoe beter het staat bij grijs haar. Vooral donkerrood combineert uitstekend met grijs. Rode tinten die naar het oranje neigen zijn minder flatteus.

Wit

Ook wit staat vrijwel iedereen, wat voor haarkleur je dan ook hebt. Het kan mooi zijn om contrast aan te brengen met kleurige accessoires zoals een sjaaltje.

Antracietgrijs

Je zou het niet denken, maar bepaalde grijstinten staan mooi bij grijs haar. Vooral donkergrijze tinten doen het goed. Denk bijvoorbeeld aan antracietgrijs.

Liever niet

Met pasteltinten moet je echter uitkijken: ze kunnen je flets maken. Wanneer je een bleke teint hebt, kun je beter voor donkere kleuren gaan. Maar puur zwart kan dan weer te hard zijn, los dit op door er een (fel)gekleurd sjaaltje bij te dragen. Gele, oranje en bruine tinten doen je grijze haar over het algemeen geen recht. Dergelijke ‘warme’ kleuren kunnen je grijze haar een gelige waas geven, en dat wil je natuurlijk niet!

Bron | Plus |
Foto | iStock |

Ook interessant