Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Mensen die een hekel hebben aan déze kleur zijn vaak gestrest

mensen-die-een-hekel-hebben-aan-deze-kleur-zijn-vaak-gestrest.jpg

Geel is een kleur die bij de meeste mensen vrolijke emoties oproept: het doet ze denken aan de zon, de zomer of de lente. Maar er zijn ook mensen die geel een afschuwelijke kleur vinden. Vind jij dit ook? Dan zegt dat waarschijnlijk wat over je gemoedstoestand.

Mensen die een hekel hebben aan de kleur geel zouden namelijk vaak gestrest zijn.

Verschillende associaties bij kleuren

Dat kleuren verschillende associaties oproepen  is niet zo gek. Zo koppelen veel mensen de kleur groen aan de natuur en de kleur rood aan urgentie. Bij de kleur geel denken veel mensen aan de zon. De zon staat voor licht, blijdschap en energie. Uit onderzoek blijkt dat mensen die gek zijn op de kleur geel ook minder vaak last hebben van depressies of angstgevoelens. Ze blijken een stuk vrolijker in het leven te staan, dan mensen die een hekel hebben aan deze kleur.

Lees ook: Inspiratie nodig? Dit worden dé modekleuren van dit voorjaar

Dít betekent het als je een hekel hebt aan geel

Dit betekent echter ook dat als je gestrest bent, je juist geen behoefte hebt aan deze felle kleur. Geel is namelijk een heel uitbundige kleur die opvalt. Als je gestrest bent dan heb je juist behoefte aan rust en ontspanning, en dus niet aan zo’n energieke, vrolijke kleur als geel. Mensen die gestrest zijn neigen dan ook eerder naar rustgevende kleuren, zoals blauw of groen. Toch kan het geen kwaad om juist wat geel om je heen te hebben als je gestrest bent, geel stimuleert namelijk je denkproces en zenuwstelsel.

Belangrijk teken

Mocht je dus merken dat je ineens niets meer van de kleur geel wilt hebben, terwijl dit voorheen één van je lievelingskleuren was, dan zou het zomaar kunnen dat je niet zo lekker in je vel zit en simpelweg te gestrest bent om van de kleur te kunnen genieten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | BMC Medical Research Methodology
Beeld | Getty

Ook interessant