null Beeld

Déze hilarische zomerspellen zijn ideaal voor een gezellige avond

Zomer is lekker buiten zijn met je vrienden of familie. Lekker in de zon zitten met een wijntje erbij. Het enige dat zo’n avond nóg leuker kan maken is een luchtige activiteit, zoals één van deze zomerspellen.

Hier zijn vijf tips voor hilarische buitenspellen: hoe meer mensen, hoe leuker!

Speel samen met The Dude

Dit is een uniek partyspel. Er zit namelijk een opblaaspop bij. Als je al in een vrolijke stemming bent, wordt het met dit spel alleen nog maar meliger. Neem dit spel lekker mee naar het strand, want The Dude is supercompact opgevouwen en blaas je pas op als je hem nodig hebt. Het spelidee is simpel: beeld uit wat op het kaartje staat en je medespelers moeten raden. Het verschil met andere spellen is dat je het niet alleen uitbeeldt, maar samen met The Dude. Jij en de pop zijn dus een team! Reken maar dat je niet bijkomt van het lachen.

Met burrito’s smijten in Throw Throw Burrito

In dit partyspel geeft iedereen tegelijkertijd kaarten door om zo setjes van drie dezelfde kaarten te verzamelen. Elk setje is één punt waard, maar er zijn drie uitzonderingen. Dat zijn de gekleurde kaarten. Heb je die, dan geef je het startschot voor het leukste onderdeel van het spel: een burritowar! Op tafel staan namelijk ook twee burrito’s. Twee spelers grijpen zo snel mogelijk een burrito en proberen er elkaar mee te raken. Rennen, springen, duiken, alles mag! Na een spelletje Throw Throw Burrito heb je genoeg calorieën verbrand om nog een cocktail te nemen.

null Beeld

Waterpret metBoom Boom Balloon

In het spel Boom Boom Balloon is het doel om zo veel mogelijk pennen in een ballon te prikken zonder dat ‘ie uit elkaar knalt. Je zet een ballon klaar in de houder en duwt daar 9 prikkers in. Om de beurt gooi je een dobbelsteen en de die geeft aan of je de prikkers 1, 2 of 3 duwtjes moet geven. De ballon komt steeds meer in de knel en het wordt spannend bij wie hij uit elkaar knalt! Je maakt dit spel echt zomers als je de ballon vult met water. Durf je dan nog?

Lees ook:

3 spellen waarbij je juist mag valsspelen

Je tegenstanders raken met Street Paintball

Nog een spel waarbij

je elkaar mag bekogelen. Street Paintball is een kaartspel waarbij het erom

gaat de juiste kaarten om te draaien. Iedere speler heeft een team van 6

paintballers. Daarnaast krijgt iedereen nog 6 extra kaarten en een

paintballetje. Om de beurt draaien de spelers een kaart om en die kaart bepaalt

wie wie moet beschieten. Maar let op: soms staat er een politiehelikopter op de

kaart en dan moet je dus braaf zijn en niks doen. Street Paintball is een

hilarisch spel omdat je heel goed op de kaarten moet letten en tegelijkertijd

supersnel moet reageren.

Strategisch blokken omgooien in twee teams met Kubb

Kubb is zo’n spel dat op het strand, op de camping, en eigenlijk overal een hit is. Je hebt er wel wat ruimte voor nodig, want je zet de blokken in een ruim vierkant neer. Aan weerskanten staat een team dat om de beurt de blokken van de tegenstander omgooit. Dat doe je met een speciale stok en ook het gooien gaat volgens vaste regels. Je doel is uiteindelijk om de koning in het midden van het veld om te gooien. Dit spel is lekker relaxed omdat je tussen het gooien door tijd hebt om een wijntje te nippen, wat te snacken of bij te kletsen met bekenden en onbekenden. Reken er maar op dat er veel mensen komen kijken!

Tekst | Marion Siemonsma

Beeld | Getty Images & Marion Siemonsma

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Marion is gek op bordspellen. Ze schrijf over spellen en hoe je ze inzet voor educatieve doelen. Ze gebruikt spellen in haar eigen lessen en verzorgt regelmatig spelmiddagen op de school van haar zoon. Op haar website Pen-en-pion.nl komen haar spellenkennis, onderwijsachtergrond en schrijfverslaving samen in het Kenniscentrum Spel. Daarnaast geeft Marion lessen Nederlands aan anderstaligen.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden