null Beeld

Déze fouten worden het meest gemaakt bij het gebruiken van een airfryer

Een airfryer kan een hartstikke makkelijk én fijn apparaat zijn, mits je het op de juiste manier gebruikt. Er worden best veel fouten gemaakt bij het gebruiken van een airfryer en daar willen wij je natuurlijk voor behoeden.

Houd daarom rekening met deze tips.

Voordeel van airfryer

Het grootste voordeel van een airfryer is natuurlijk dat eten hierin bereiden gezonder is dan in een frituurpan. Dit blijkt ook uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in de European Journal of Lipid Science and Technology. Een airfryer blijkt maar liefst 70 procent minder vet te gebruiken dan een traditionele frituurpan. Dit komt bij friet neer op een vermindering van 45 calorieën per 100 gram. Daarnaast behoudt de airfryer meer antioxidanten en vitamine C in de voeding dan wanneer je de ouderwetse frituurpan gebruikt.

Fouten die je niet moet maken

Hartstikke handig dus, zo’n ding. Maar dan moet je ‘m natuurlijk wel op de juiste manier gebruiken. Deze fouten kun je beter niet maken:

1. Je stopt ‘m te vol

Omdat het mandje van de airfryer niet heel groot is, zijn veel mensen geneigd om deze een beetje vol te proppen, zodat alles er toch nog in past. Toch kun je dit beter niet doen, want hierdoor wordt je eten niet zo knapperig als het hoort te zijn.

2. Je verwarmt ‘m niet voor

Net als bijvoorbeeld een oven heeft de airfryer ook wat tijd nodig om op te warmen. Zorg er daarom voor dat je het apparaat altijd eerst opwarmt voordat je ‘m gebruikt. Dit zorgt er niet alleen voor dat de hete lucht op optimale temperatuur circuleert voor het eten, maar ook dat het mandje is opgewarmd. Zo komt je eten er veel lekkerder uit!

Lees ook:

Déze onverwachte dingen kun je ook bereiden in de airfryer

3. Je vergeet om tussentijds te schudden

Je kunt het apparaat natuurlijk aanzetten en pas aan het einde komen kijken, maar om je snacks lekker knapperig te krijgen, kun je het mandje het beste tussentijds even goed schudden. Zo krijg je in ieder geval een gelijkmatig gebakken snack uit je airfryer.

4. Je stopt er verkeerde snacks in

Komen jouw snacks er nooit lekker uit? Dan is het misschien eens slim om te controleren of de snacks die je gebruikt ook wel echt geschikt zijn voor een airfryer. Het apparaat verschilt nu eenmaal ontzettend van een gewone frituurpan en oven, dus is het belangrijk dat je alleen snacks gebruikt die er speciaal voor gemaakt zijn. Je kunt deze snacks herkennen aan het airfryer-logo.

Bron | Women's Health

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden