null Beeld

Déze films en series verdwijnen van Netflix en Videoland

Begin jij het nieuwe jaar ook altijd met een schoonmaakbeurt? Dan ben je niet de enige. Ook de streamingsdiensten doen daar dit jaar aan mee. Netflix en Videoland verwijderen veel films en series op 1 januari. Nog even snel doorkijken dus, als een van jouw series hier tussen staat.

Heb je meteen een goed excuus om deze week eens even flink te bingen! Want deze series verdwijnen van Netflix en Videoland.

50/50

Als je PMS hebt, kun je de film misschien beter even skippen. Het is misschien niet helemaal de happy vibes film die je wil zien tussen kerst en oud en nieuw, maar het is wel een prachtige dramafilm. De 27-jarige Adam Lerner krijgt de diagnose kanker. Hij probeert zo goed en kwaad als het kan door te leven, maar net als bij iedereen, brengt het leven uitdagingen. Je kijkt 'm tot 1 januari via Netflix.

All Stars

Deze film uit 1997 is nog steeds heerlijk en alleen deze week nog via Netflix te bekijken. Een groep vrienden zit samen in een voetbalteam en bereidt zich voor op hun vijfhonderdste wedstrijd. Maar, in tegenstelling tot toen ze jonger waren, gaat het leven buiten de lijnen van het veld een steeds grotere rol spelen.

De Eetclub

Fan van schrijfster Saskia Noort? Dan ken je het boek 'De Eetclub' vast wel. De verfilming van het boek is tot 1 januari nog te zien via Netflix. Ben je bang dat je een meesterwerk mist? Dat hoeft niet. De film krijgt slechts een 5.1 via beoordelingswebsite IMDB. Misschien kun je toch beter het boek erbij pakken.

De Bende van Oss

Deze Nederlandse film speelt zich af in de crisisjaren '30 van de vorige eeuw. Historie is het uitgangspunt van de film, maar er zijn ook delen bij verzonnen. Het is dus niet een direct waargebeurd verhaal, maar daarom niet minder de moeite waard. De Bende van Oss heeft namelijk wel degelijk bestaan en was verantwoordelijk voor 24 moorden. In de film zie je hoe deze bende Nederland in z'n greep hield en hoe het laatste vooroorlogse kabinet hierdoor gevallen is. Hij is tot 1 januari te zien op Videoland.

How to Lose a Guy in 10 Days

Nog nooit gezien? Ga er dan maar lekker voor zitten. Je kunt zo'n twee uur ongestoord genieten van Matthew McConaughey en dat is eigenlijk al reden genoeg. Verder is het gewoon een ontzettend grappige romkom, waarin een man met vrienden wedt dat hij binnen tien dagen een vrouw verliefde op hem kan laten worden. Maar de vrouw (Kate Hudson) die hij verliefd wil laten worden, schrijft het artikel 'How to lose a guy in 10 days'. Kortom: lachen gegarandeerd.

Scent of a Woman

Een oudje in de lijst: namelijk een film uit '92 en te zien op Netflix. De film draait om de blinde kolonel Flank Slade die bij zijn nicht in woont. Hij is alcoholist en heeft iemand nodig die, terwijl de nicht met haar gezin op reis gaat, op hem kan letten en hem kan helpen. Charlie Simms wordt de oppasser, maar weet niet dat 'ie wordt meegenomen in een speciaal plan. Het plan van Slade: mooie vrouwen, lekker eten en tango dansen, en daarna een einde aan het leven maken.

The Revenant

Alleen al een aanrader omdat de hoofdrolspeler, Leonardo DiCaprio (Hugh Glass in de film), een Oscar kreeg voor deze film. Speelt zich af in de Amerikaanse wildernis. Hugh wordt voor dood achterlaten door zijn gezelschap en moet zelf een overlevingstocht opzetten. Heerlijke film te zien op Videoland, duurt wel wat lang: namelijk 150 minuten.

Spartacus

Over oude en lange films gesproken: deze film uit 1960 duurt drie uur en vijftien minuten (das een hele zit) en staat op Netflix. De film draait om de opkomst van een slavenleger, onder leiding van ex-gladiator Spartacus. De opkomst van dit leger zet heel de heerschappij in Rome op losse schroeven.

Lees ook:

Handig! Deze website kiest een film die jij en je partner allebei leuk vinden

Gladiator

Een klassieker met maar liefst vijf Oscars op z'n naam: de Gladiator. Draait dus wederom om gladiatoren en is ook te zien op Netflix. De film speelt zich af in de Romeinse tijd. We volgen het verhaal keizer Commodus en zijn vader Marcus Areulius. Een heerlijke actiefilm, waarmee je ruim twee en een half uur zoet bent.

The Big Lebowski

Lachen gegarandeerd met deze Amerikaanse komedie, waarin we twee broers, Joel en Ethan Coen, volgen. Het zijn twee sociaal gestoorde bowlers, die zich - zonder zich er van bewust te zijn - flink in de nesten werken. Daarnaast is de film de inspiratiebron geweest voor het Dudeïsme; een levenswijze die erop hamert het rustig aan te doen en je niet gek te laten maken - een mooi voornemen voor 2021. The Big Lebowski is ook te zien op Netflix tot 1 januari.

Series die van de Netflix en Videoland verdwijnen

Gossip Girl

Ben je er nog steeds niet achter wíe Gossip Girl is? Schiet dan maar op met kijken! Deze heerlijke Amerikaanse serie dramaserie over jongvolwassenen die opgroeien in de upper class van New York verdwijnt namelijk van Netflix. Zeg maar dag tegen Serena, Blair, Dan, Chuck en Nate - XOXO, Gossip Girl.

Sons of Anarchy

Ook deze serie verdwijnt van Netflix. De serie gaat om de motorclub Sons of Anarchy en draait vooral om het club- en privéleven van Jax Teller (gespeeld door Charlie Hunnam, alleen daarom al een aanrader om te kijken). Geweld, intriges, liefde, motoren en (niet geheel onbelangrijk) een hoop mooie mannen. Als je nog iets wilt bingen voor 'ie verdwijnt, is dit een aanrader.

Hidden Restaurants

Deze serie vind je op Videoland en gaat om - je zou het niet verwachten met de naam - verborgen pareltjes van restaurants. Chefkok Michel Roux jr. gaat in Engeland op zoek naar bijzondere eetgelegenheden met exclusieve gerechten. Een aanrader voor iedereen die houdt van lekker eten.

The Big Bang Theory

Deze grappige Amerikaanse Big Bang Theory gaat over de vier vrienden Leonard, Sheldon, Howard en Rajesh en verdwijnt ook van de buis. Hij telt maar liefst acht seizoenen, dus om ze allemaal nog te kijken voor 1 januari, dat is een beetje ambitieus. Maar deze serie is te vergelijken met bijvoorbeeld Friends of Modern Family; de afleveringen zijn ook los van elkaar heerlijk om te kijken. Hij staat op zowel Netflix als Videoland.

Prison Break

Nog nooit gezien? Waag je dan nog even aan het eerste seizoen. Steengoed, kijkt lekker weg én de hoofdrol wordt gespeeld door Wentworth Millor (mooie mannen alert). We zien hoe hij, in de rol van Michael Scofield, probeert te ontsnappen uit de gevangenis. De serie telt vijf seizoenen die allemaal op Netflix staan, maar het eerste seizoen is gewoon het beste. En daar heb je misschien nog wel tijd voor, voor de jaarwisseling.

Black-ish

Deze verdwijnt 5 januari pas van de buis, in plaats van de eerste van het nieuwe jaar. In deze Videoland serie volg je het zwarte gezin van Andre 'Dre' Johnson. De hamvraag: zijn ze door het succes teveel aangepast aan de omgeving? Dre probeert, met hulp van z'n vader, het gezin meer culturele identiteit te geven. Hilariteit gegarandeerd.

En? Welke film of serie ga jij nog snel kijken?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws

Beeld | Pexels

Selien Koster

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden