Moeizame band ouders sterrenbeeld Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze drie sterrenbeelden hebben een moeizame band met hun ouders

Waar de een wel een hele goede band heeft met zijn of haar ouders, geldt dat voor sommige ook niet. Zij besteden hun tijd liever bij vrienden dan dat ze bij hun ouders op de koffie gaan. Dit kan bijvoorbeeld komen door een ruzie of een gebeurtenis uit het verleden. Herken jij jezelf in deze situatie? Dan zou dat zomaar eens aan je sterrenbeeld kunnen liggen.

In een huishouden opgroeien dat onderling niet goed communiceerde of waarin de gezinsleden niet genoeg quality time samen doorbrachten, zorgt er bij deze vier sterrenbeelden voor dat de sterke band met hun ouders is verwaterd. Ook kunnen ze hierdoor moeilijker liefde uitdrukken en ontvangen.

1. Ram

Is jouw sterrenbeeld Ram? Dan had je als kind een sterk verlangen om zelfredzaam te zijn. Je vraagt niet langer om toestemming aan je ouders na een bepaalde tijd. Het is bekend dat dit teken zich zo snel mogelijk van zijn of haar familie scheidt. De Ram wordt als nogal koppig beschouwd over zijn of haar standpunt, wat conflicten met ouders zou kunnen veroorzaken naarmate de Ram ouder wordt. De verantwoordelijkheid die gepaard gaat met het opvoeden van een gezin zit hen dwars.

2. Tweelingen

Tweelingen ziet het onderhouden van familiebanden af ​​en toe als een hele opgave. Tweelingen brengen veel liever tijd door met hun vrienden dan dat ze naar hun ouders gaan om een ruzie op te lossen. Bovendien hebben Tweelingen moeite om hun gevoelens te verwoorden, wat hen op emotioneel niveau verder van hun ouders verwijdert. Hierdoor ontstaan vaker ruzies, omdat beide partijen niet van elkaar weten wat er speelt en hoe ze dit het beste kunnen oplossen.

3. Leeuw

Leeuwen houden er over het algemeen niet van om meer moeite te doen, waardoor ze een beetje emotioneel afstandelijk worden. Als de verantwoordelijkheden van het gezinsleven hen ervan weerhouden om hun eigen ruimte te hebben om hun eigen activiteiten te doen, kunnen ze ontdekken dat ze bij de minste kritiek geïrriteerd raken en naar anderen uithalen.

4. Boogschutter

Een Boogschutter houdt van onafhankelijkheid en houdt het liefst afstand van alles wat hem of haar sentimenteel kan maken. Als het ouderschap zelf de vrijheid in de weg staat, wordt de relatie met de eigen ouders van een Boogschutter ook afstandelijk. Zelfs in de connecties met ouders kunnen Boogschutters vaak onverantwoordelijk overkomen en moeite hebben om zich te binden.

Margriet.nl genomineerd voor Website van het Jaar

Banner Margriet website van het jaar Beeld Margriet
Beeld Margriet

Margriet is genomineerd in de categorie Lifestyle en die prijs willen we dolgraag winnen. Stemmen doe je hier (vergeet niet om de stem te activeren via de mail die je binnenkrijgt).

Bron | Pinkvilla

Sanne van De WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden