Deze boeken wil je lezen

null Beeld aangeleverd
Beeld aangeleverd

Van een intrigerende thriller tot het boek over het verraad van Anne Frank. Dit zijn de boeken die je deze week niet wilt missen.

null Beeld

NET VERSCHENEN

Nieuw licht op het verraad

non-fictie | Wie heeft Anne Frank verraden? Wie is er verantwoordelijk voor het op 4 augustus 1944 wegvoeren en deporteren van de onderduikers die verscholen zaten in het Achterhuis? Honderd procent zekerheid is er niet, maar Het verraad van Anne Frank van Rosemary Sullivan werpt wel nieuw licht op deze zaak, aan de hand van een langdurig en intensief onderzoek van een uniek, internationaal coldcaseteam.
€ 22,99 (AmboAnthos).

Gevaarlijke liefde

roman | De jonge Ierse immigrant Henry werkt in 1848 als rondtrekkende smid in Amerika als hij op de plantage komt waar Sarah werkt, een tot slaaf gemaakt dienstmeisje. De twee worden verliefd, maar hun liefde is gevaarlijk. Hoe dit afloopt is te lezen in het prachtige Een volmaakte eenheid van Tammye Huf, dat zij baseerde op de geschiedenis van haar betovergrootouders.
€ 22,99 (Signatuur).

Wat drijft iemand tot moord?

thriller | Wie van de drie jonge mensen die door toeval met elkaar verbonden zijn geraakt zou uit pure wanhoop het ondenkbare kunnen hebben gedaan: het vermoorden van kinderarts Steven en zijn vrouw? Wat drijft een mens om zijn of haar morele grenzen te overschrijden? Daar draait het om in het intrigerende Familietragedie, weer zo’n niet weg te leggen boek van Mattias Edvardsson.
€ 21,99 (Luitingh-Sijthoff).

null Beeld

3 X ZWEMMEN

1. Over de heilzame kracht van zwemmen

Vrijwel iedereen voelt zich beter door te zwemmen. Waarom het zo enorm heilzaam is voor lichaam en geest staat in dit interessante, van schitterende foto’s voorziene boek.
Zwemmersgeluk door Jim Jansen en Kjeld de Ruyter € 24,99 (Fontaine).

2. Over winterzwemmen in natuurwater

De huidige sporttrend die onze gezondheid een ware boost kan geven, is winterzwemmen in (ijs)koud natuurwater. Dit boek bevat informatie over een verantwoorde opbouw en optimale veiligheid.
Winterzwemmen door Susanna Søberg € 20 (Nijgh & van Ditmar).

3. Over de vrijheid van wildzwemmen

Dag zwembad met chloor, hallo, natuurwater! Het gevoel van vrijheid dat wildzwemmen geeft, is helend, plezierig, avontuurlijk en zorgt voor een vitaler leven, betoogt dit boek.
Wildzwemmen door Anna Deacon en Vicky Allan € 22,50 (Kosmos).

null Beeld

TV

Ouder wordende pophelden

Wanneer stop je als bekende popmuzikant? Die vraag staat centraal in deze documentaire over de worsteling van ouder wordende Nederlandse musici. Tot de laatste snik volgt enkele pophelden, onder wie Jan Rot, Angela Groothuizen,en Loïs Lane-zangeres Monique Klemann. De documentaire is gemaakt op initiatief van Henny Vrienten: “Je gaat door zolang de energie er is, die ideeën blijven komen en publiek het leuk vindt. Maar voor iedereen komt er dat moment dat het steeds minder wordt.”
Het uur van de wolf: Tot de laatste snik, 24 januari om 20.25 uur op NPO2.

NETFLIX

Steeds dieper...

De spannende topserie Ozark draait om Marty en Wendy Byrde, gespeeld door Jason Bateman en Laura Linney. Na een mislukte witwasdeal in Chicago van financieel adviseur Marty duiken ze met hun twee puberkinderen onder in de omgeving van de Missouri Ozarks. Daar raken ze steeds dieper verwikkeld in de misdaadwereld. Een Mexicaanse kartelbaas dwingt hen om drugsgeld wit te wassen. Kijk nu de eerste zeven afleveringen van het laatste seizoen.
Ozark seizoen 4, vanaf 21 januari op Netflix.

null Beeld

FILM

Franstalig in Rotterdam

Het International Film Festival Rotterdam vindt van 26 januari t/m 6 februari 2022 (helaas weer) online plaats. Deze Franstalige premièrefilms zijn in elk geval te bekijken. Meer info iffr.com.

1 Wel of niet weg?

Clarisse (Vicky Krieps) rijdt in een oude stationwagen door Frankrijk. Het lijkt erop dat zij haar man heeft verlaten. Hij woont met hun twee kinderen nog in hun oude huis, waar een piano een centrale plaats inneemt. Een prachtige, aangrijpende film.
Hold me tight, nu te zien.

2 Relaties op afstand

Dit is een ensembledrama over de lotgevallen van militairen in het Franse vreemdelingenlegioen en hun op de legerbasis verblijvende echtgenotes. Hoe gaan verschillende stellen om met zo’n complexe afstandsrelatie?
Mon légionnaire, nu te zien.

3 Venijn en ironie

Deze venijnige mediasatire draait om de nieuwslezeres France (Léa Seydoux), die zo veel mogelijk spektakel uit allerlei politieke kwesties wringt. Een komische film vol ironisch gekonkel en bedrog.
France, nu te zien.

Heleen Spanjaard en Ernest Marxaangeleverd

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden