null Beeld Redactie
Beeld Redactie

Deze boeken wil je lezen

Van liefdes en levenslessen tot de biografie van Els Borst. Dit zijn de nieuwste boeken voor op je leeslijst.

null Beeld

Net verschenen

Droomweekend wordt nachtmerrie

thriller | Een luxe resort in Botswana, daar komen de dertigers Alice, Hannah en Grace tot hun verrukking terecht nadat ze zijn uitgenodigd door hun vriendin Felicity, die, al vooruit gereisd, alle kosten voor haar rekening neemt. De vier waren dik bevriend, maar door een akelig incident hebben ze elkaar lang niet gezien. Hun droomweekend verandert echter in een wraakzuchtige nachtmerrie.
Het resort door Phoebe Morgan € 19,99 (Harper Collins).

Levenslessen in boekvorm

non-fictie | Op school hebben we veel geleerd, dat is waar, maar belangrijke levenslessen? Nee. Het draaide immers om grammatica, topografie, Nederlands, wiskunde en andere vakken. Nuttig, maar over de (juiste) liefde, angst, verraad, schaamte of rouw leerden we niets. Het goede Wat je op school niet hebt geleerd gaat wél in op deze essentiële kwesties die – laten we wel wezen – ons leven blijven domineren.
€ 21,50 (Nijgh & van Ditmar).

Een liefde na je veertigste

roman | Helen runt een kleine boekwinkel in Rotterdam. Leo, een nieuwe klant, wekt haar interesse en voorzichtig beginnen ze te daten. We beginnen blanco in het heden, beloven ze elkaar, ons verleden telt niet meer. Maar dat is ijdele hoop, gezien hun problematische achtergrond. Hoe hun liefde verloopt, lees je in Wij kunnen dit, een mooie, warme roman van Nelleke Noordervliet.
€ 22,99 (AtlasContact).

null Beeld
null Beeld

3X Bijzondere vrouwen

 1. Over een bijzondere politica
  Wat arts en D66-politica Els Borst, die als minister onder meer wetgeving op euthanasie en donorregistratie invoerde, in haar boeiende leven dreef, wordt duidelijk uit deze mooie biografie.
  Els Borst, medicus in de politiek door Nele Beyens € 29,99 (Wereldbibliotheek).
 2. Over een onverschrokken vrouw
  De in 1893 geboren Fernanda Willekes MacDonald ontworstelde zich aan haar huwelijk met een orthodoxe dominee en leefde een strijdbaar leven met haar nieuwe man in Nederlands-Indië.
  Een onverschrokken leven door Lidy Nicolasen € 21,99 (Balans).
 3. Over een unieke kunstenares
  Ze was bijna vergeten, maar biografe Jolande Withuis brengt de eigenzinnige kunstenares Jeanne Bieruma Oosting (1898-1994), die zich in geen enkel hokje liet persen, sprankelend tot leven in Geen tijd verliezen.
  € 39,99 (De Bezige Bij).
null Beeld
null Beeld

Album

Karakteristieke Vedder

Pearl Jam-zanger Eddie Vedder baarde als soloartiest voor het eerst opzien met zijn wonderschone, ingetogen solo-album Into the wild uit 2007. Daarop staat ook het nummer Guaranteed, met de beroemde openingszin ‘On bended knee is no way to be free’, die Peter R. de Vries op zijn kuit had laten tatoeëren. Earthling is Vedders kersverse derde soloalbum. Het kenmerkt zich wederom door mooie (akoestische) gitaarmuziek die vooral glans krijgt door Vedders karakteristieke stem.
Earthling is verkrijgbaar vanaf 11 februari.

TV

Wandelen door het verleden

In deze tiendelige tv-serie neemt Daan Schuurmans je mee langs de hoogte- en dieptepunten van onze vaderlandse geschiedenis. Middels nagespeelde scènes en commentaar van deskundigen komt ons verleden tot leven. Aan het programma is een ­app gekoppeld met wandelroutes verspreid over Nederland, op plekken waar historische gebeurtenissen plaatsvonden. Via een gps-gestuurde tour neemt Daan je mee op reis door de tijd en vertelt wat er gebeurde op de plek waar je dan wandelt.
Het verhaal van Nederland, vanaf 2 februari om 20.30 uur op NPO 1.

null Beeld
null Beeld

3x Nieuw op Netflix

1 Gluren bij de buren

Anna (Kristen Bell) heeft liefdesverdriet. Ze drinkt te veel, staart wat uit het raam en begluurt haar buren. Dan komt weduwnaar Neil (Tom Riley) met zijn dochter tegenover haar wonen. Het leven oogt ineens een stuk zonniger, totdat Anna getuige is van een moord.
The woman in the house across the street from the girl in the window, vanaf 28 januari op Netflix.

2 Zus met geheimen

Actrice Alyssa Milano (Who’s the boss?, Charmed) speelt in deze thriller de schrijfster en misdaadexpert Grace. Ze haast zich op verzoek van haar vervreemde zus terug naar hun ouderlijk huis in Washington DC. Als diezelfde zus vervolgens blijkt te zijn vermoord, doet Grace onderzoek naar de zaak. Ondanks waarschuwingen van de lokale detective.
Brazen, nu op Netflix.

3 Spa met vriendinnen

Na het goed ontvangen eerste seizoen van de dramaserie Sweet Magnolias is er eindelijk een vervolg. Het draait om Maddie (JoAnna Garcia Swisher) ze heeft drie kinderen en een ontrouwe man (met wie ze in scheiding ligt). Samen met haar twee vriendinnen startte ze een spa voor vrouwen in het Amerikaanse dorpje Serenity.
Sweet Magnolias, vanaf 4 februari op Netflix.

Heleen Spanjaard en Ernest Marx.Redactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden