Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Een echte Dancing Queen: déze ABBA-zangeres is ook een prinses

abba-zangeres-prinses.jpg

Na lang wachten komt ABBA eindelijk weer met een nieuw album én gaan ze zelfs opnieuw op tour. De band is onder andere bekend van de pophit Dancing Queen, maar dat blijkt niet het enige koninklijke tintje. Déze ABBA-zangeres is namelijk een echte prinses. 

Van Zwitserland tot Zweden: deze royal banden heeft de popzangers. 

ABBA-zangeres én prinses 

ABBA-zangeres Anni-Frid (Frida) Synni Lyngstad (75) blijkt niet alleen een prinses van de popmuziek, maar is ook een echte royal. Anni-Frid is in totaal drie keer getrouwd geweest. De laatste keer dat ze in het huwelijksbootje stapte was in 1992 met de Duitse prins Heinrich Ruzzo Reuss von Plauen. Daar hield de ABBA-zangeres een officiële titel aan over, namelijk: prinses Reuss, gravin von Plauen. Ze woonden samen in het familiekasteel van de Duitse prins. Inmiddels bestaat het koninkrijk van het Huis Reuss al jaren niet meer, maar de familie heeft de titel wel behouden. 

Britse koninklijke familiebanden

Daarnaast heeft prins Heinrich dezelfde voorouders als koningin Victoria en prins Albert. Daardoor is prins Heinrich ook nog eens verre familie van het Britse Koninklijk Huis en heeft Anni-Frid er dus nog meer koninklijke familiebanden bij.

Lees ook: Leuk: zó ziet ABBA er nu uit

Vrienden met het Zweedse koningspaar

Prins Heinrich had vroeger met koning Carl Gustaf van Zweden op een kostschool gezeten en was daardoor goed bevriend met hem geraakt. Zo leerde Anni-Frid ook de Zweedse koninklijke familie kennen. Hierdoor raakte de ABBA-zangeres heel goed bevriend met koningin Silvia. Zo zong Anni-Frid voor de 50ste verjaardag van de Zweedse koningin nog een a-capellaversie van Dancing Queen. 

Een nieuwe liefde 

In de jaren daarna ervoer de zangeres en prinses een hoop persoonlijke tragedies. In 1998 verloor Anni-Fird haar dochter aan een auto-ongeluk. Een jaar later overleed ook haar man prins Heinrich op 49-jarige leeftijd aan lymfeklierkanker. Inmiddels heeft de ABBA-zangeres een nieuwe relatie met Henry Smith, de 5de burggraaf Hambleden. Samen wonen ze deels in het Zwitserse Zermatt en overwinteren ze op het Spaanse Mallorca. 

Bron | Nouveau, Beau Monde
Beeld | ANP

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant