Je emoties verbergen: de één is een open boek, de ander loopt de hele dag met een masker op. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze 6 sterrenbeelden kunnen hun emoties ontzettend goed verbergen

Je emoties verbergen: de één is een open boek, de ander loopt de hele dag met een masker op. Het kan ontzettend lekker zijn om al je emoties eruit te gooien, maar sommigen onder ons houden die gevoelens liever voor zichzelf. Het kan namelijk best kwetsbaar zijn om je zo naar een ander open te stellen. Deze 6 sterrenbeelden houden hun belevingswereld liever voor zichzelf.

Stier

Jij stelt je niet zo makkelijk open, Stier. Oké, heel soms maak je een enkele uitzondering. Maar dat doe je echt alleen als je er honderd procent zeker van bent dat je die persoon kunt vertrouwen. Je bent zo bang dat iemand op je hart gaat staan, dat je nogal kritisch bent als het gaat om mensen toelaten in je leven. Ooit in je leven ben je flink gekwetst en die pijn wil je nooit meer voelen. Daarom heb je nu een dikke muur om je heen gebouwd.

Maagd

Als er iemand voorzichtig is met zijn of haar emoties uiten ben jij het wel, Maagd. Je kiest ervoor om veel alleen te zijn. Alles liever dan je gevoelige kant aan anderen laten zien. Je bent zo bang dat iemand je de deur wijst, dat je nog liever alleen sterft. Niet nog één keer je hart breken. Nooit. Meer. Je emoties verbloemen achter een vrolijk masker kan je als de beste. Maar niemand die weet dat er achter die lach eigenlijk een traan verscholen zit die langzaam over je wang naar beneden glijdt.

Weegschaal

In relaties krop jij liever alles op dan dat je open bent over wat je ervaart. Je bent wat ze noemen: een echte binnenvetter. Je slaat er zelfs zo in door, dat je je eigen emoties niet eens meer kunt voelen of herkennen. Daardoor vind je het al helemaal lastig om te peilen hoe een ander zich voelt. Op een zeldzaam moment open je soms je hart, maar de mensen die dat hebben mogen aanschouwen zijn op één hand te tellen.

Schorpioen

Jij bent een van de moeilijkste sterrenbeelden, Schorpioen. Dus het verbaast je misschien niet dat je met je ietwat complexe karakter in dit lijstje staat. Iemand anders vertrouwen zal jij niet snel doen. De ‘boze buitenwereld’ jaagt jou veels te veel schrik aan om zomaar je hart op tafel te leggen. Ook laat je niet toe dat iemand anders jouw gedachten beïnvloedt. Is jouw innerlijke belevingswereld nu gedoemd om te mislukken? Dat niet. Als er iemand jouw leven binnenstapt die jij heel bijzonder vindt, zal je weer in de liefde gaan geloven.

Steenbok

Je gevoelens uiten aan een ander, dat vind jij het spannendste dat er is. Je bent liever op je hoede. Elke dag zet jij je masker weer op. Je tranen en moeilijke emoties verhul je keer op keer. Maar is er iemand die jou het hoofd op hol brengt? Dan kan het weleens mooi uitpakken voor jou. Als iemand jou vol warmte laat zien wat vertrouwen en liefde is, verdwijnt jouw angst als sneeuw voor de zon. Misschien ga je toch ooit nog ontdooien, Steenbok.

Waterman

Wordt er aan tafel gepraat over emoties en relaties? Dan ben je meteen pleite. Het maakt je zenuwachtig als mensen vragen naar je burgerlijke staat of hoe je in je vel zit. Je wordt er ontzettend ongemakkelijk van en wilt het liefst alles privé houden. Zomaar even een praatje maken met iemand? Je schrikt je kapot en kruipt het liefst onder de tafel. Als een gesprek onvermijdelijk is, zorg je ervoor dat het hele gesprek over de ander gaat. Lekker veilig.

Bron | Times of India

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden