Margriet logo
Sterrenbeelden vergelijken Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Lifestyle

Déze 3 sterrenbeelden vergelijken zichzelf altijd met anderen

Je hebt een goede baan, een leuk huis en fijne vrienden, maar tóch vergelijk je jezelf altijd met anderen. Herkenbaar? Dan heb je misschien een van deze drie sterrenbeelden, want ook zij vergelijken zichzelf altijd met anderen.

Veel mensen hebben er last van: ze vergelijken zichzelf constant met anderen. Er is altijd wel een vriendin, een collega of een buurvrouw die het nóg beter voor elkaar heeft. En al die ‘perfecte’ plaatjes op Instagram maken het er niet makkelijker op. Zonde, want in de meeste gevallen is het gras helemaal niet groener aan de andere kant. Vooral déze drie sterrenbeelden hebben er een handje van om zichzelf te vergelijken met anderen.

Vissen

Is jouw sterrenbeeld Vissen? Dan ben je waarschijnlijk een gevoelig en dromerig type. Het betekent ook dat je je regelmatig verliest in al die perfecte plaatjes op social media en daardoor vergeet dat het geen weerspiegeling van de realiteit is. Gevolg? Een ander is - volgens jou - altijd mooier, slimmer of knapper en je vergeet wat voor fantastische kwaliteiten je zelf hebt. Bespreek die onzekerheid eens met je partner of met vriendinnen. En de social media-accounts die je zo onzeker maken? Die kun je beter (tijdelijk) ontvolgen.

Lees ook:
Déze twee sterrenbeelden ondergaan dit jaar een grote transformatie

Stier

Als Stier kun je heel zelfverzekerd overkomen, maar diep van binnen enorme twijfels hebben. Doe je het allemaal wel goed genoeg? Waar je ook erg onzeker over bent, is je uiterlijk. Daar ben je nooit helemaal tevreden mee. En dat is zonde, want je bent prachtig. Vergelijk je dan ook zeker niet met anderen, want iedereen is mooi en uniek op z’n eigen manier. Fijne oefening: schrijf eens wat dingen op die je mooi of krachtig vindt aan jezelf. Hang ze op je spiegel zodat je elke dag een reminder krijgt.

Kreeft

Jij bent - net als het sterrenbeeld Vissen - enorm gevoelig en onzeker, waardoor je veel bevestiging van anderen nodig hebt. Daarbij helpt het natuurlijk niet dat je kritiek of feedback enorm persoonlijk opvat. Het ontmoeten van nieuwe mensen of het proberen van nieuwe dingen vind je ontzettend spannend. Dat zijn dan ook precies de situaties waarin je je constant met anderen vergelijkt en denkt: een ander doet het vast beter dan ik. Kreeft, je mag wat meer in je eigen kracht en kwaliteiten geloven, hoe moeilijk dat soms ook is.

Bron | Freundin

Maike AbmaGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden