Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Deodorant vergeten? Dít middeltje werkt net zo goed!

truc-deodorant.jpg

Breekt het zweet je al uit na het fietsen of bij de gedachte aan een naderende deadline én ben je je deodorant vergeten? Gebruik dan eens desinfecterende handgel! Dit middeltje werkt namelijk net zo goed als een deodorant.

En de kans is groot dat je dit al in je tas hebt zitten!

Hoe werkt het?

Wanneer je zweet, zit je huid vol bacteriën. Deze zorgen voor de nare geur die vrijkomt als je zweet. Wanneer je dan geen deodorant bij de hand hebt, kun je ook desinfecterende handgel gebruiken, omdat deze de bacteriën doodt. Hoewel de gel effectief is, werkt het niet heel lang. Wel heb je nu de tijd om zelf deodorant te gaan halen, zonder dat je het vervelende luchtje met je mee blijft dragen.

In de pocket

Dit is een goede oplossing, want veel vrouwen hebben wel een flesje desinfecterende handgel in hun tas zitten. En zo niet: gauw halen dus! Je kunt dan natuurlijk ook gewoon een normale deodorant kopen voor in je tas, maar soms moet je even creatief zijn en roeien met de riemen die je hebt!

Gele vlekken in je kleding

Wanneer je dan van het vervelende luchtje af bent, houd je er soms gele vlekken in je shirt of blouse aan over. Hoe kom je daar weer vanaf? Er zijn vier manieren die dit probleem kunnen verhelpen:

Tip 1: Soda of schoonmaakazijn

Maak een sopje van handwarm water met wat soda of azijn en laat het shirt daarin weken. Daarna kun je de shirts wassen zoals je dat normaal ook doet.

Tip 2: Dettol

Maak een sopje van één-derde Dettol en twee-derde water. Laat je kleding hier één tot drie uur in weken. Daarna kun je de kleding gewoon in de wasmachine doen. Test voor de zekerheid wel even of de kleding niet verkleurt.

Tip 3: Vaatwastablet of bruistablet

Deze opmerkelijke tip komt van de webshop ShirtsofCotton: deze shop adviseert om een vaatwastablet bij de was te doen. Dat zou voornamelijk helpen bij verse zweetplekken. Ook zou een bruistablet (voor kunstgebitten) volgens hen vlekken tegengaan.

Tip 4: Groene zeep of ossengalzeep

Een andere tip van bovengenoemde site: ga voor ‘grootmoeders recept’ en gebruik groene zeep of ossengalzeep. Smeer de gele vlekken in met de zeep en laat een paar uur intrekken. Daarna kun je het shirt in de machine doen en wassen zoals je dat altijd doet.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron: Glamour
Beeld: iStock

Ook interessant