De zeven zussen: op welke zus lijk jij het meest? Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

De Zeven Zussen van Lucinda Riley: op welke zus lijk jij het meest?

De kans is groot dat je de boeken gelezen hebt of er op z'n minst over gehoord hebt: De Zeven Zussen. De populaire boekenreeks van Lucinda Riley gaat over zeven zussen, die na het overlijden van hun adoptievader Pa Salt, op zoek gaan naar hun verleden en roots. Ieder boek volgt een andere zus, waarbij we ook de persoonlijkheid van deze heel verschillende vrouwen ontdekken. Maar op welke zus lijk jij het meest?

De Zeven Zussen vertelt het verhaal van zeven zusjes die geadopteerd zijn. Ze hebben nooit ergens verlegen om gezeten en zijn opgevoed door hun adoptievader, Pa Salt. Maar na zijn plotselinge overlijden staat het leven van alle zeven meiden compleet op z'n kop. Met niets meer dan een brief en coördinaten, gaan ze op zoek naar hun verleden. Wat volgt is een reeks, gevuld met avontuur, liefde en ook mysterie. Want wie was Pa Salt nou eigenlijk en wie is toch de zevende zus?

De zeven zussen uit de serie hebben allemaal verschillende karaktertrekken. Herken jij jezelf in één persoonlijkheid?

Op welke zus lijk jij het meest?

Einzelgänger Maia

Net als Maia kun jij soms een einzelgänger zijn. Hoewel je gezelschap van anderen zeker niet vervelend vindt, kun je heel goed alleen zijn. Je vindt het lastig om je open te stellen naar anderen toe, maar als je de juiste persoon gevonden hebt, bloei je helemaal op.

Geboren leider Ally

Net als Ally ben jij een geboren leider. Jij weet waar je voor wilt gaan en volgt je dromen. Je bent dapper en sterk en kunt goed omgaan met tegenslagen. Ook als alles in het leven tegenzit, weet je toch iets positiefs te vinden.

Schuchtere Star

Net als Star blijf jij in eerste instantie wat meer op de achtergrond. Misschien heb je een vriendin, broer, zus of partner waar je altijd bij te vinden bent en die altijd naar de voorgrond treedt. Maar stille wateren hebben diepe gronden en dat geldt ook voor jou. Als je loskomt van de ander gebeurt dit letterlijk. Je ontdekt wie je zelf bent.

Roekeloze CeCe

Roekeloos, avontuurlijk en aanwezig. Dat zijn woorden die jou kenmerken. Als je een goede band opbouwt met iemand, is dit iets wat je voor langere tijd vasthoudt. Maar probeer ook jezelf te zijn en niet een gedeelde identiteit te hebben, zoals bij Star en CeCe. Het kan goed zijn om ook eens alleen op pad te gaan en te ontdekken wie jij bent, los van de ander. En roekeloos als je bent, kun je ook zomaar kiezen om naar de andere kant van de wereld te vliegen.

Onafhankelijke Tiggy

Onafhankelijk is een woord dat jij typeert. Je weet wie je bent en hebt geen enkele moeite met alleen zijn. Maar je bent ook spiritueel en volgt altijd je intuïtie. Als jij voelt dat je iets moet doen, dan onderneem je meteen actie. Je hebt een goede band met de mensen, maar ook de dieren om je heen.

Temperamentvolle Electra

Jij bent waarschijnlijk de jongste thuis, net als Electra. Maar dat betekent ook dat je een vrije geest bent. En haar naam zegt het al: je bent ook temperamentvol en elektrisch. Jij hebt alles goed voor elkaar en een eigen leven opgebouwd. Maar op de achtergrond zijn er dingen die je misschien verbergt voor anderen. Je vindt het soms lastig om verbinding te voelen met anderen, zeker omdat ze allemaal ouder zijn en alles goed voor elkaar lijken te hebben. Maar als je wat moeite doet en communiceert, wordt een heleboel duidelijk.

De mysterieuze zevende zus

Hoewel Electra de jongste is, is er nog een zus: de zevende. Deze zus is natuurlijk mysterieus en dat is ook iets wat jouw persoonlijkheid kenmerkt. Je bent moeilijk te doorgronden, maar als mensen eenmaal dichtbij je komen, ben je een fantastisch persoon om bij in de buurt te zijn. Ondanks dat je je graag op de achtergrond houdt en verlegen kunt zijn, komt jouw ware aard naar boven als je iemand goed kent.

Het achtste boek verschijnt volgend jaar

Hoewel je zou verwachten dat de serie uit zeven boeken bestaat, is niets minder waar. De eerste zeven boeken zijn al verschenen, maar het laatste en achtste deel zal gaan over Pa Salt. Hierin wordt het mysterie over hem (hopelijk) eens en voor altijd opgehelderd. Schrijfster Lucinda Riley is hier zelf aan begonnen, maar op 11 juni 2021 kwam het verdrietige nieuws dat zij overleden is aan de gevolgen van kanker. Toch zal het achtste boek er wel komen. Ze heeft al een aantal belangrijke passages van het boek afgerond en gedetailleerde aantekeningen gemaakt over het plot. Haar oudste zoon, Harry Whittaker, zal het schrijven van het boek verder op zich nemen. Alle geheimen over de serie heeft zijn moeder al aan hem toevertrouwd.

Bron: Happinez

Nynke KooyGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden