null Beeld

De volle maan van 9 maart staat in Maagd, en dít is wat het betekent

Zet je schrap, want er is weer een volle maan op komst. Gelukkig zal deze volle maan van 9 maart ons hoofd niet op hol brengen, maar juist tot rust laten komen. Hoe dat zit, leggen we je graag uit.

En dat is nog niet alles, want het is deze keer ook nog eens

een supermaan.

Einde van de Mercurius retrograde

Er gebeuren op 9 maart een aantal dingen dat ervoor gaat zorgen dat we ons compleet anders zullen voelen. Ten eerste eindigt de Mercurius retrograde. Dit is een periode van drie weken waarop Mercurius anders beweegt dan normaal – en wat volgens de astrologie tot chaos leidt. De Mercurius retrograde komt drie keer per jaar voor, en de afgelopen weken zaten we dus in zo’n periode. Als alles de laatste tijd nét even misging, kan dat dus daaraan gelegen hebben.

Volle maan in Maagd

Maar het goede nieuws is dus dat op 9 maart deze Mercurius retrograde voorbij is. Dat betekent dat de rust terugkeert, en de slechte energie gaat plaatsmaken voor goede energie. Dit opgeruimde gevoel wordt nog eens versterkt door de volle maan van die avond, die in het teken Maagd staat. Maagden staan bekend als echte perfectionisten die alles graag goed gepland hebben.

Opruimen en organiseren

Het is 9 maart dus de perfecte dag om ook eens even de bezem door je eigen leven te halen. Pak eindelijk die taken aan die al weken op je to do-lijst staan, houd een grote voorjaarsschoonmaak, of ruim je mailbox op. Een opgeruimde omgeving is een opgeruimd hoofd. Dus als er één ding is dat deze volle maan je kan geven, is het wel rust. Laat je alleen niet té veel meeslepen in de opruimwoede, want dit kan omslaan naar perfectionisme en twijfel. Een valkuil van Maagden is dat ze vaak extreem kritisch zijn, niet alleen naar zichzelf, maar ook naar anderen. Die negativiteit kun je nu niet gebruiken, dus besteed daar ook geen aandacht aan.

Effect van de supermaan

En als kers op de taart is deze volle maan ook nog eens een supermaan. Dit houdt in dat de afstand tussen de aarde en de maan deze keer kleiner is dan normaal, waardoor hij nog groter en helderder lijkt. Volgens de astrologie is de invloed van deze maan dan nog sterker normaal. Dat betekent meer kans op slecht slapen, heftigere emoties, en misschien zelfs hoofdpijn. Maar we gaan óók de positieve invloed van deze maan sterker voelen, dus 10 maart zijn we allemaal opgeruimd en georganiseerd. Hopelijk.

Bron | Cosmopolitan

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden