Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

De vieste plekken in de badkamer waarbij je nog nooit hebt stilgestaan

vieze-douchedeuren-deze-vrouw-deelt-de-ultieme-schoonmaak-tip.jpg

Doe je dagelijks een dansje onder de douche of maak je hem schoon terwijl je eronder staat? Op schoonmaakgebied kent de badkamer geen geheimen voor ons, of toch wel? Wanneer heb je voor het laatst de douchekop of het douchegordijn schoongemaakt?

Héb je deze plekken wel eens schoongemaakt?

Douchegordijn wassen

Eigenlijk is het schoonmaken van het douchegordijn een heel eenvoudige klus, alleen denkt men er meestal niet aan om dit te doen. Toch hoopt veel vuil zich op in het gordijn. En wordt-ie toch vies, dan gooit het overgrote deel hem gewoon in de kliko.

Zo maak je hem schoon

Haal de gordijn van de rails en stop hem met een paar handdoeken in de wasmachine. Doe, zoals gebruikelijk, wasmiddel in de machine en zet hem aan. De wrijvende werking van de handdoeken zorgt ervoor dat het gordijn wordt gescrubd en schoon tevoorschijn komt.

Douchekop schoonmaken

Hoe lang hangt de douche(kop) al in je badkamer? Heb je hem nieuw aangeschaft of hing hij er al voordat je het huis introk? Iets wat veel mensen niet beseffen, is dat de douchekop een fantastische plek voor bacteriën is om zich in te verschuilen. Het schoonmaken ervan wordt vaak gezien als een hels karwei, maar eigenlijk is het de simpelste klus die er is.

Zo ga je te werk

Giet een flinke scheut azijn in een plastic zak. Knoop de zak om de douchekop zodat de kop in de azijn hangt. Laat dit een nachtje inwerken en laat de douche een paar minuten lopen voordat je er zelf in de ochtend weer onder springt. Zo gaan het douchegordijn én de douchekop weer jaren mee.

Bron | Real Simple
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant