null Beeld

De schaduwkant van je sterrenbeeld ontdek je door de Zwarte Maan

Gek op astrologie? Of gewoon nieuwsgierig naar wat jouw horoscoop je te vertellen heeft? Let dan ook eens op de Zwarte Maan waarin jouw sterrenbeeld staat. Deze zogenoemde schaduwkant kan je namelijk een hoop vertellen over de eigenschappen van jouw sterrenbeeld die je onbewust bij je draagt.

Moeite met de touwtjes uit handen geven? Misschien ligt het wel aan de schaduwkant van je sterrenbeeld.

Schaduwkant van je sterrenbeeld

Al die termen zoals luchttekens, ascendanten en verschillende maanstanden, het kan je misschien een beetje gaan duizelen. Daarom een klein lesje astrologie. De Zwarte Maan staat voor het moment dat de maan het verst van de aarde staat. Volgens de astrologie wordt geloofd dat je op het moment van de Zwarte Maan in je eigenschappen wordt uitgedaagd. Het is dus letterlijk en figuurlijk het donkerste moment, waarin je schaduwkant naar boven komt. Ben jij bijvoorbeeld altijd positief ingesteld, dan zal dit tijdens de Zwarte Maan extra op de proef worden gesteld. Het is overigens niet zo dat als je bijvoorbeeld Stier bent, je teken tijdens de Zwarte Maan ook Stier is. Bereken daarom hier in welk sterrenbeeld jouw Zwarte Maan staat. En of je nou een beetje spiritueel bent aangelegd of gewoon nieuwsgierig: hieronder lees je wat die schaduwkant van elk sterrenbeeld inhoudt.

Ram

Staat jouw sterrenbeeld in Zwarte Maan in het teken Ram? Dat houdt in dat je af en toe de neiging kan hebben om situaties naar jouw hand te zetten. Bij Zwarte Maan zul je vaker geconfronteerd worden met situaties waarin je de touwtjes niet in handen hebt. Deze schaduwkant van dit sterrenbeeld kan voor frustratie zorgen. Probeer dit juist te gebruiken als leermoment om compromissen te sluiten.

Stier

De schaduwkant van het sterrenbeeld Stier is dat je vasthoudt aan zekerheid. Dat is natuurlijk niet per se iets ergs, maar het kan er wel voor zorgen dat je altijd veiligheid boven uitdaging verkiest. Hierdoor kun je kansen mislopen. Probeer dus juist met de Zwarte Maan jezelf uit te dagen om meer risico’s te nemen.

Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen kent vaak meerdere gezichten. Houd jij vaak de schijn op, terwijl je vanbinnen verdrietig of boos bent? Geef dan met de Zwarte Maan je schaduwkant de ruimte en probeer een balans te vinden in wat je denkt en voelt en hoe je dit naar buiten toe communiceert.

Kreeft

Zwarte Maan in Kreeft stimuleert de schaduwkant van dit sterrenbeeld om je nog meer voor familie en vrienden in te zetten. De uitdaging hierin is om de balans te vinden om je niet aan anderen vast te klampen, maar je andersom ook niet door je naasten op te laten slokken. Probeer hier je eigen grenzen in te vinden.

Leeuw

Het sterrenbeeld Leeuw is niet bang voor een beetje aandacht. Zwarte Maan daagt je hierbij uit om juist een stapje terug te doen. Probeer om ook waardering te voelen als alle ogen niet op jou gericht zijn.

Maagd

Is jouw Zwarte Maan teken Maagd? Dan betekent dit voor de schaduwkant van het sterrenbeeld dat je het lastig vindt om op je eigen intuïtie af te gaan. Je lost problemen het liefst op door rationeel na te denken. Dat is natuurlijk niet verkeerd, maar probeer juist ook eens op je gevoel af te gaan. Zo leer je beter met je emoties omgaan.

Lees ook: Jarig in deze periode? Dan heb je mogelijk een héél ander sterrenbeeld dan je dacht

Weegschaal

Voel jij je niet compleet zonder een partner? Dan is de kans groot dat dat jouw Zwarte Maan teken Weegschaal is. De uitdaging voor deze schaduwkant van je sterrenbeeld is dan ook om te leren onafhankelijk te zijn en voor jezelf te durven kiezen.

Schorpioen

Is jouw Zwarte Maan teken Schorpioen? Dan heb je moeite met een middenweg vinden. Je gaat vaak voor een uiterste. Probeer om ook bij tegenslagen of obstakels de positieve kant te blijven inzien. Dat kan een uitdaging zijn, maar je zult merken dat je hierdoor groeit.

Boogschutter

Groot, groter, grootst. De schaduwkant van het sterrenbeeld Boogschutter kan af en toe goed overdrijven. De uitdaging van de Zwarte Maan is dan ook om tevreden te zijn met de alledaagse dingen. Alles hoeft niet altijd het mooiste of beste te zijn om er toch van te kunnen genieten.

Steenbok

Ben jij extreem ambitieus? Dan kan het goed kloppen dat jouw Zwarte Maan teken Steenbok is. Zeker wanneer je normale sterrenbeeld Vissen of Maagd is, maar je schaduwkant het sterrenbeeld Steenbok, kom je juist heel bescheiden of terughoudend over. Je kan extreem teleurgesteld raken als je je doelen niet bereikt. De uitdaging is dan ook om te leren dat dat doel niet zonder tegenslag bereikt zal worden en om met minder ook genoegen te leren nemen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Waterman

Zwarte Maan in het teken van Waterman draait om vrijheid. Deze vrijheid zoek je vaak buiten jezelf, terwijl de uitdaging juist is om dit in jezelf te vinden. Probeer daarnaast om niet vooruit te lopen op de zaken en te werken aan je geduld. Door jezelf meer ruimte te geven om te ontwikkelen, zul je de vrijheid meer in jezelf vinden.

Vissen

Het normale sterrenbeeld Vissen heeft een groot inlevingsgevoel en vertrouwt veel op emoties. De schaduwkant van dit sterrenbeeld in Zwarte Maan zorgt ervoor dat je vatbaar bent voor negatieve invloeden. Is iemand in jouw omgeving negatief, dan heb je de neiging hierin mee te gaan. De uitdaging is dus om te leren dicht bij jezelf te blijven en je niet te erg laten meeslepen in de emoties van anderen.

Bron | Happinez, Catharinaweb

Beeld | iStock

null Beeld

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden