Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít worden de populairste namen van 2021

babynamen-van-2021-margriet.jpg

In 2021 zullen er, net als ieder jaar, nieuwe trends komen op het gebied van mode, interieur, beauty… en babynamen! Elk jaar wordt er op 24baby.nl een lijst geplaatst met de meest populaire namen van het jaar.

En dít zijn de verwachtingen voor 2021.

Traditionele namen

Traditionele jongensnamen, zoals Jan of Mees, zijn terug van weggeweest. Volgens de site komt dit vooral omdat ouders geen verwarring over de uitspraak van de naam willen creëren en ervoor willen zorgen dat de naam goed geschreven wordt. Bij meisjes is deze trend niet terug te zien, maar worden er wel veel Friese namen gegeven. Zoals Jildou, Fardou en Doutzen. Waar namen uit een andere taal nu vooral als tweede naam gegeven worden, beloven deze in 2021 ook als eerste naam voor te komen. Vooral uit Italiaanse namen wordt er veel inspiratie opgedaan. Voor jongens zijn dit namen als: Otis, Luca en Lorenzo. Voor meisjes wordt verwacht dat de namen Nina, Donna en Chiara veel gehoord gaan worden..

Korte namen

Namen met een of twee lettergrepen beloven dit jaar een trend te blijven. De top 10 van meest populaire babynamen was hier de afgelopen jaren al mee gevuld. Namen als: Sem, Tess, Noah, Finn, Emma en Noor blijven vaak gegeven te worden.

Lees ook:
Dít zijn de gekste babynamen van 2020 wereldwijd

Unisexnamen

Een trend die veel voorkomt is het bedenken van een babynaam voor zowel een jongetje of een meisje. Een unisex naam dus. Erg handig want dan hoef je niet twee namen te bedenken, wanneer je in verwachting bent. Unisexnamen die dit jaar populair zullen worden zijn: Sam, Puck, Robin, Bobby, Dominique, Jayden en Juul.

Top 10

De babynamenwebsite durft zelfs een gok te wagen over wat de meest populaire namen gaan worden dit jaar. Mocht het nog niet duidelijk zijn: korte namen overheersen dit jaar.

Jongensnamen:

1. Sem
2. Noah
3. Lucas
4. Daan
5. Liam
6. Luuk
7. Finn
8. Levi
9. Mees
10. Bram

Meisjesnamen:

1. Tess
2. Sophie
3. Emma
4. Mila
5. Julia
6. Yara
7. Zoë
8. Noor
9. Sara
10. Lotte

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | 24baby.nl, Marieclaire
Beeld | Getty Images

ME1

Margriet Extra: Fit & Slank ligt nu in de winkel! Met in deze special: een compleet fitplan voor een frissestart, 38 slanke recepten, persoonlijke verhalen, work-outs voor binnenblijvers en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant