null Beeld

De opgedofte, gangmaker of grote afwezige? Zó ben jij in een online vergadering, volgens je sterrenbeeld

Je zou denken dat thuiswerken betekent dat je je collega’s

nooit meer ziet, maar niets is minder waar. Voor ieder wissewasje wordt er een

online vergadering via Skype, Microsoft Teams of Zoom ingepland. En zo leer je

je collega’s ineens op een heel andere manier kennen.

Volgens de astrologie, gedraagt ieder sterrenbeeld zich anders tijdens zo’n online gesprekje: de één komt tien minuten later binnenvallen, de ander neemt volledig de leiding, terwijl een derde stiekem series kijkt op een ander scherm. En dan hebben we het nog niet eens over wat je op de achtergrond allemaal langs ziet komen. Hoe ben jij tijdens een online vergadering, volgens je sterrenbeeld?

Ram (21maart – 19 april)

Als je op de online chat een deur kon intrappen, dan had Ram het gedaan. Ze opent de videochat helemaal buiten adem – ze zag op Instagram een challenge om twintig keer op te drukken, en kon het niet laten om mee te doen. De leider van de vergadering is nog niet aanwezig, maar Ram heeft zo veel ideeën dat ze niet kan wachten ze te delen. Ze begint vol enthousiasme te ratelen zonder tussendoor adem te halen, en eindigt haar betoog met “zo, hebben jullie dit allemaal opgeschreven?”.

Op de achtergrond: gewichten, een rommelige to-do lijst op verfrommelde papiertjes.

Stier (20 april – 20 mei)

Stier komt een beetje te laat de videochat binnen. Ze zegt hier geen sorry voor, maar legt rustig uit dat ze eerst in haar tuin wat verse munt moest plukken, zodat ze tijdens de vergadering kon genieten van een kop verse muntthee. Die drinkt ze iedere ochtend stipt om half elf, dus nee, dat kon niet even wachten tot de vergadering voorbij was. Gelukkig heeft ze de vergadering wel tot in de puntjes voorbereid, en het rapport dat ze aanlevert is netjes en uitgebreid. Tja, Stier werkt nu eenmaal het beste wanneer ze thuis is.

Op de achtergrond: bakmeel, een dure satijnen badjas, een grote plant.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen onderbreekt constant het gesprek om te vragen of je je vraag even kunt herhalen, omdat ze eerder niet helemaal goed oplette. Ze is veel te druk met het constant wisselen tussen 53 geopende tabbladen op haar computer (met Google-resultaten op vragen als ‘slapen kikkers ook?’ en ‘mag je om je eigen grapjes lachen?’). Wanneer ze eenmaal haar ideeën deelt tijdens de vergadering, krijg je een langdradig verhaal over hoe het idee tot deze campagne tot haar kwam in een droom. Ze praat enorm snel en beweegt haar handen zóveel, dat je een beetje overweldigt raakt.

Op de achtergrond: onafgemaakte bordspelletjes, open boeken, een whiteboard met ideeën.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeft weet heus wel dat de videochat over werk moet gaan, maar ze wil toch even weten hoe het nu écht met iedereen gaat. De vergadering verandert al snel in een therapiesessie. Kreeft vraagt naar de gezondheid van je ouders, je hond, en die wat slappe plant die ze daar achter je ziet staan. Opeens vertel je – bezweken onder haar empathische blik – allerlei dingen die je zelfs niet tegen je eigen partner hebt verteld. Wanneer het (drie kwartier later) eindelijk over werk gaat, neemt Kreeft de tijd om iedereen apart te prijzen. Zonder jullie harde werk was dit project nóóit van de grond gekomen. Je verlaat dankzij Kreeft de videochat met het gevoel dat je een warme, virtuele knuffel hebt gekregen.

Op de achtergrond: een dagboek met slotje, fotolijstjes met familiefoto’s.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Niemand straalt zoals Leeuw dat doet, zelfs om negen uur ’s ochtends. Dat komt door haar stralende persoonlijkheid, maar óók door die peperdure camera die ze gebruikt om te videobellen. Ze zingt een uitbundig ‘HalloOoO’ wanneer ze de chat binnenkomt, en vraagt zich af waarom de rest er zo chagrijnig uit ziet. Gelukkig krijgt ze snel een lach op ieders gezicht wanneer ze een verhaal vertelt over een bananenbrood-misbaksel dat ze gisteren maakte. Al snel daarna neemt ze de leiding over de vergadering, deelt haar ideeën en vraagt iedereen om feedback. Voordat je de chat af kunt sluiten, neemt Leeuw snel een foto met haar telefoon en deelt ze jullie (inclusief duf ochtendhoofd) op haar Instagram-pagina met 6000 volgers.

Op de achtergrond: een muur vol met foto’s van haar vrienden, een dure camerastandaard.

Lees ook

Dít is wat jouw maanteken over je persoonlijkheid zegt

Maagd (23 augustus– 22 september)

Maagd driedubbelcheckt of ze de tijd van de vergadering goed in haar agenda heeft gezet, en komt dan precies één minuut en 35 seconden later binnen, omdat ze niet té punctueel wil lijken. Ze heeft een lijstje met 38 vergaderpunten opgeschreven, en een script over hoe ze denkt dat de vergadering zal lopen. Inclusief alle mogelijke vragen die haar manager aan haar zou kunnen stellen. Wanneer ze in de chat zit en ziet dat er een spelfout in de vergadernaam staat, voelt ze de rillingen over haar rug lopen. Wat vreselijk.

Op de achtergrond: een plussize fles desinfecteermiddel, nette stapels gevouwen, witte was.

Weegschaal (23 september – 11 oktober)

Het lijkt altijd alsof Weegschaal rechtstreeks vanuit de hemel neerdaalt om deel te nemen aan jullie vergaderingen. Haar haar valt in losse, golvende krullen. Het zonlicht reflecteert op haar stralende jukbeenderen, en ze verontschuldigd zich tóch even dat ze er ‘echt niet uitziet’ vandaag. Voordat jullie aan de vergadering beginnen, wil ze jullie ook even vertellen hoe erg ze jullie allemaal mist, en niet kan wachten om iedereen een dikke knuffel te geven. Na de vergadering, krijg je van Weegschaal een privébericht. Ze kreeg het gevoel dat je er niet helemaal bij was, en wil weten of je boos op haar bent. Had ze al gezegd hoeveel ze je mist?

Op de achtergrond: een woonkamer die recht uit een woonblad lijkt te komen, een verse bos bloemen.

Schorpioen (22 oktober – 21 november)

Schorpioen houdt haar geluid op stil en haar scherm op zwart, totdat ze direct gevraagd wordt om dit aan te zetten. Als ze dat doet, is ze bijna niet te zien, vanwege het weinige licht in haar kamer (ze zit waarschijnlijk bij kaarslicht). Maar je hoeft haar niet te zien om haar scherpe, doordringende blik op je te voelen. Wanneer iemand haar vraagt hoe het thuiswerken bij haar gaat, geeft Schorpioen aan dat ze deze situatie al aan had voelen komen. Ze vindt de tijd die ze alleen kan doorbrengen wel fijn.

Op de achtergrond: niets, het is te donker.

Boogschutter(22 november – 21 december)

Boogschutter is te laat, maar vindt het belachelijk dat

mensen haar vertellen hoe laat ze moet deelnemen aan een videochat. Dat bepaalt

ze namelijk zelf wel. Ze verbaast zich over hoe lusteloos iedereen zijn camera

in staart, en besluit een peptalk te geven. “WE GAAN TOCH WEL EEN KEER DOOD,

DUS MAAK JE NIET ZO DRUK.” Haar gevulde wijnglas staat net zichtbaar in beeld,

en wanneer ze erop wordt gewezen, legt ze uit dat het érgens ter wereld op dat

moment al vijf uur is. En als ze dit jaar niet naar Frankrijk kan, laat haar

dan op z’n mínst genieten van een lekkere Franse Sauvignon.

Op de achtergrond: een wereldkaart, een fles Jack Daniels.

Steenbok(22 december – 19 januari)

Steenbok is al wakker sinds vijf uur vanochtend, heeft drie shots espresso op en heeft geen zin om naar haar eigen, chagrijnige hoofd op het scherm te staren. Iedereen die na haar de chat binnenkomt, kan rekenen op een applaus en een sarcastische ‘kijk eens wie daar is!’. Wanneer iedereen er is, neemt ze (als zij een soort leidinggevende is) jullie mee door een powerpointpresentatie van maar liefst tachtig slides, en geeft jullie allemaal tien taken. Of je die vandaag voor twaalf uur klaar kunt hebben? Voordat je kunt antwoorden, geeft Steenbok aan dat ze weg moet, want ze heeft een andere vergadering en haar collega’s wachten op haar.

Op de achtergrond: een espresso-machine, een muur vol diploma’s, een foto van Albert Einstein.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Waterman had het zó druk met naar de ruimte staren door haar telescoop en het filosofisch overdenken van het collectieve bewustzijn, dat ze compleet de tijd is vergeten. Wanneer ze eindelijk de videochat binnenkomt, valt het je op dat ze alweer een nieuwe haarkleur heeft. Je hoort haar op de achtergrond computerspelletjes spelen, terwijl ze doet alsof ze meeluistert. Maar dan – uit het niets – stelt ze ineens een compleet andere benadering van het probleem voor waar jullie het al uren over hebben. En het is best wel… geniaal? Ze zegt dat jullie haar kunnen bedanken door veganist te worden.

Op de achtergrond: een schilderij van het zonnestelsel en een zelfgebouwde spelcomputer.

Vissen (19feburari – 20 maart)

Vissen wordt wakker van haar derde dutje van de dag, en neemt met een diepe zucht plaats voor haar webcam. Ze begroet iedereen persoonlijk, en voelt daarna de energie van de groep aan. Ze voelt aan dat een agressieve marketingmanager koffie nodig heeft, een terneergeslagen stagiaire stiekem op Twitter zit, en de poedel van een andere collega aandacht nodig heeft. Al deze energieën zijn veel te overweldigend voor Vissen, en ze onderbreekt de chat beleefd om ‘even wat water te halen’. Pas aan het einde van de vergadering valt het de rest op dat ze niet meer is teruggekomen. Later die dag stuurt ze een mail rond met 45 creatieve ideeën die ze heeft bedacht naar aanleiding van de vergadering.

Op de achtergrond: rokende salie, dromenvangers, een grote zak chips.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Purewow.com

Beeld | iStock

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden