null Beeld

De leukste podcasts om de quarantaine mee door te komen

Heb je al je series uitgekeken en heb je je boekenlijstje ook al helemaal afgewerkt? Geen paniek, dan zijn er altijd nog podcasts. Is dit voor jou nieuw terrein, en weet je door het grote aanbod niet waar je moet beginnen? We hebben een aantal van de leukste podcasts voor je op een rijtje gezet. 

Je deze quarantaine stierlijk vervelen, is er met deze podcasts voorlopig nog niet bij.

De leukste podcasts

Een groeiende trend onder het thuisisolatie-entertainment, blijken podcasts te zijn. De ideale besteding voor als je niet te veel tv wil kijken of bij een boek je aandacht er niet goed bij kunt houden. Lekker luisteren naar grappige, leuke of interessante gesprekken en verhalen, terwijl je bijvoorbeeld je dagelijkse wandeling maakt voor een frisse neus. Of om naar te luisteren tijdens het puzzelen. Of in plaats van een muziekje bij het schoonmaken. Misschien heb je al een paar tips doorgekregen. Maar mocht je nog zoekende zijn, dan zijn dit een aantal van de momenteel leukste podcasts op Spotify:

1. Universiteit van Nederland

Ben jij dol op feitjes en zit jij altijd vol vragen? Spijker dan in ongeveer vijftien minuten je kennis bij met de podcasts van Universiteit van Nederland. Hierin worden door allerlei wetenschappers brandende vragen beantwoord. Alsof je een soort mini-college volgt. Bijvoorbeeld ‘Kun je de emoties van jouw huisdier herkennen?’, ‘Wat kunnen we leren van luie mieren?’, of ‘Mag je jouw nier ruilen voor een Porsche?’.

2. De brand in het landhuis

Hou je meer van spannende verhalen? Dan zijn er ook podcasts te over. Een van de leukste en populairste is De brand in het landhuis. Deze podcast gaat over een brand die uitbreekt in het landhuis Zionsburg in Vught. Ewald Marggraff, de schatrijke bewoner van het huis, wordt achter de voordeur dood aangetroffen. Podcastmaker Simon Heijmans gelooft niet in een ongeluk en denkt dat er meer achter zit. Wat is er bijvoorbeeld gebeurt met Ewalds miljoenen en kostbare schilderijen?

3. De kofferbakmoord

Mocht je de bovenstaande podcast in een ruk uitgeluisterd hebben, dan hebben we meteen een goede opvolger: De kofferbakmoord. Deze podcast gaat over een lichaam dat wordt aangetroffen in de kofferbak van een auto in het staaltjeskanaal in Drenthe. Het lichaam blijkt de eigenaar van de auto te zijn. Wat is hier gebeurd?

4. Laura H.

Deze podcast gaat over Laura H., die in 2017 met haar twee kinderen uit het kalifaat ontsnapte. In deze podcast krijg je een inzicht in hoe een normaal meisje uit Zoetermeer eindigt in het kalifaat. Zou ze werkelijk door haar man ontvoerd zijn, zoals ze op Koerdische televisie beweert?

5. Daders

EenVandaag-redacteur Cas de Jong gaat in de podcast Daders het gesprek aan met criminelen. Denk aan zware criminelen, zoals moordenaars en ex-tbs’ers. Hij probeert in de gesprekken antwoorden te krijgen op hoe ze tot zo’n gruwelijke daad zijn gekomen en of ze spijt hebben. Maar ook waarom zij vinden dat de maatschappij hen nog een tweede kans moet geven.

6. Echt gebeurd

In deze podcast krijgen allerlei mensen de mogelijkheid om een bijzondere, mooie of grappige anekdote te vertellen over een gebeurtenis in hun leven. Dit leidt soms tot emotionele of herkenbare verhalen, maar ook tot hilarische ongemakkelijkheden. Daarnaast leest er elke maand iemand voor uit zijn of haar puberdagboek. Ook dat levert veel luisterplezier op.

Lees ook: Met déze online spelletjes wil je niet eens de deur meer uit

7. Esther Perel

Vind jij relaties altijd een fascinerend onderwerp? Dan is deze (Engelstalige!) podcast echt iets voor jou. Psychotherapeute Esther Perel praat je in drie seizoenen helemaal bij op het gebied van relaties. Perel heeft onderzoek gedaan naar de verhouding tussen spanning en veiligheid in relaties en de behoefte aan vrijheid. Grote kans dat het nieuw licht schijnt op je huidige kijk op relaties.

8. Man man man, de podcast

Wat is mannelijkheid nou precies? Dat zoeken Bas, Chris en Domien in deze podcastserie uit. Daarnaast onderzoeken ze hun eigen mannelijkheid en stellen ze vraagstukken aan de kaak zoals waarom mannen zich toch altijd zo vreselijk aanstellen als ze ziek zijn. Ook hartstikke leuk en leerzaam voor vrouwen om naar te luisteren.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Fem Fem, Ze.nl, JAN

Beeld | iStock

null Beeld

Margriet 18 ligt in de winkels, en dit extra nummer staat volledig in het teken van 75 jaar vrijheid. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm veilig online zonder extra verzendkosten.

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden