Two Businesswomen Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

De leukste 1 aprilgrappen op kantoor

Vandaag is het 1 april: dé dag waarop je elkaar voor de gek mag houden. Elk jaar komen er oude vertrouwde grappen langs, zoals de inhoud van de pot suiker veranderen naar zout. Zeker op kantoor zijn er ontzettend veel mogelijkheden om je collega's te foppen op 1 april. Dit zijn de leukste (soms wat flauwe) 1 aprilgrappen die je kunt uithalen bij je collega's.

Goed voor je gezondheid

Werken op de hoogste verdieping is niet altijd even handig. Als je ‘s morgens vroeg een briefje met de tekst ‘Buiten dienst’ op de liftdeur ziet hangen, is de kans groot dat je zonder na te denken de trap neemt. Eén voordeel: gezond is het wel. Deze grap werkt trouwens ook voor het koffiezetapparaat met een briefje ‘Defect door overmatig gebruik’.

Overheerlijke chocolade

Een collega op de Margriet-redactie deelt een fantastische foto van een op het oog smakelijk chocolaatje. “Op de redactie houden we wel van een goede ‘prank’. Drie jaar terug hadden een collega en ik een heerlijke schaal vol ingepakte chocolade op de redactietafel gezet. Wij hadden nog de grootste pret bij de beteuterde gezichten van collega’s die het papiertje los haalden en in plaats van chocola een spruitje ontdekten.”

foto spruitje Beeld Margriet
Beeld Margriet

Geen signaal

Zo vertelt een andere collega dat zij ooit een hele ochtend in de weer was met de muis van haar laptop, die het niet deed. “Ik kon niets meer met mijn muis en wilde mijn laptop zowat uit het raam smijten. Toen ik woedend naar de IT-balie was gegaan, liet iemand me dit liet zien… Mijn muis was afgeplakt.”

Muis Beeld Margriet
Beeld Margriet

Blauwe slofjes aan

Plaats een bak blauwe slofjes bij de ingang van het kantoor. Schrijf op een papiertje dat het vandaag verplicht is om een paar te dragen, omdat het gebouw en de vloer wordt behandeld tegen zilvervisjes. Gegarandeerd verbaasde gezichten en collega’s die zich afvragen waarom ze niet zijn ingelicht. De meesten zullen voor de zekerheid toch maar een paar slofjes aantrekken.

Spraakherkenning

Denk na over een apparaat op kantoor dat je aanzet of bestuurt met een knop of een afstandsbediening. Plaats online een berichtje op het intranet dat het apparaat een nieuwe functie heeft met spraakherkenning, of schrijf een briefje met de tekst ‘Te activeren met je stem’. En nu maar afwachten wat collega's allemaal roepen.

Bron | Asap, Workjuice, Nursing

Anne-Lotte HermansGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden