Horoscoop/sterrenbeelden aan de hemel. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUMZomerhoroscoop

De grote gelukshoroscoop uit Margriet Extra: dit is jouw geluksdag

De stand van de planeten laat duidelijk zien dat we in enerverende tijden leven. Toch zullen er ook heel wat vrolijke zaken zijn om van te genieten! We vertellen je wat de sterren in petto hebben én wat je geluksdag is deze zomer.

Ram 21-3 t/m 20-4

Als je in je omgeving kunt helpen, doe je dat graag.

Gezondheid

Met de planeet Jupiter in je teken deze zomer krijgt je gezondheid een flinke duw in de goede richting. Je voelt je meestal een stuk beter dan in de wintermaanden. Kwaaltjes verdwijnen sneller en de zon nodigt uit om vaker te wandelen en meer te bewe

gen. Je geniet er ook van.

Innerlijke rust

Word wat sterker en je beziet het leven optimistischer. Je bent bewuster van wat er om ons heen gebeurt en daardoor dankbaar voor je eigen leven. Ook als het niet perfect is.

Relaties

Een Ram kan slecht tegen onrechtvaardigheid en zet zich daarom graag in voor de kwetsbare mens. Als je dus in je omgeving kunt helpen, doe je dat graag.

Uitstapjes

Meestal niet al te ver van huis. Het is geen periode voor verre reizen, ondanks je actieve geest. Je hebt deze zomer veel energie, maar gebruik die op een manier die betaalbaar is!

Opletten

Door je eigen behoeften in de gaten te houden, raak je niet te vermoeid. Je hebt de neiging om impulsief te zijn en daardoor heb je snel een volle agenda. Maar gewoon een dagje met een boek op de bank hoort er ook bij.

Geluksdag

27 juli

Stier 21-4 t/m 21-5

Je wilt van alles ondernemen, maar je zoekt ook rust.

Gezondheid

Je bent als Stier heel sterk. Je hebt, vooral in de maanden juli en augustus, veel extra energie. Daardoor kom je eerder in beweging. Ook als je niet echt sportief bent. Je lijkt meer last te hebben van je botten, maar dan is ­bewegen juist goed. Ook meer zon helpt.

Innerlijke rust

De onrust die je hebt doordat je veranderingen zou willen doorvoeren, maar dat nog niet kunt, ­ergert je. Gelukkig heb je veel geduld. Maar je kunt je ook afvragen of je al die ­verantwoordelijkheden die je nog steeds hebt niet meer kunt delen met ­anderen. Dat geeft ruimte.

Relaties

Je wilt van alles ondernemen, maar je zoekt ook rust. Met vrienden heb je wel contact, maar je merkt ook dat het minder is ­geworden de afgelopen periode. Je hebt daardoor misschien wat moeite om die relaties weer aan te knopen en kiest dan eerder voor familie. Voel je niet te snel ­afgewezen.

Uitstapjes

Vooral in juli en augustus ben je behoorlijk actief en stap je makkelijk ergens op af. Thuisblijven kan altijd nog. Je zoekt graag ­familie op die je al langer hebt gemist. Soms komt daar een buitenlands reisje bij en daar heb je al een tijdje zin in.

Opletten

Financieel kan het wat tegenzitten. ­Voorzichtigheid is geboden. Jammer, want je hebt af en toe reuze zin om lekker te shoppen of weer eens luxe uit eten te gaan. Met een goede planning gaat het goed. Je bent immers zakelijk genoeg.

Geluksdag

3 augustus

Tweelingen 22-5 t/m 21-6

Je bent aan het opruimen in je hoofd.

Gezondheid

In juni was je nog heel actief, maar het liefst doe je het de ­verdere ­zomer rustig aan. Lekker op het strand of in de tuin met een boekje en een drankje. Af en toe lekker kletsen met de mensen om je heen, maar niet te veel. Eind augustus word je weer veel energieker. Alsof je eerst wat moest opladen.

Innerlijke rust

Je bent aan het opruimen in je hoofd. Alsof je nagaat wat je verder wilt en hoe je jouw vrijheid het beste kunt gebruiken. Er blijven wel verplichtingen, maar daar wil je zelf invloed op hebben. Het is belangrijk voor je dat je snapt waar je mee bezig bent en wat je doel is. Dan krijg je meer rust. Nieuwe ­manieren om te ontspannen helpen daarbij. Je leest en leert ook graag over dat soort zaken.

Relaties

Met (klein)kinderen heb je meestal een goede relatie. Je stuurt elkaar graag een appje of een foto van wat jullie bezighoudt. Ook met vrienden ­communiceer je veel. Het uitwisselen van nieuwtjes hoort nu eenmaal bij jou. Je maakt makkelijk contact met mensen, maar bent nu wat meer teruggetrokken.

Uitstapjes

Het voor- en najaar passen voor vakantietripjes nu het beste bij je. Al ga je ook wel dagjes weg. Je neemt dan graag een kleinkind mee of spreekt af met een vriend(in). Is je agenda vaak overvol? Nu doseer je het meer. Je wilt ook tijd voor jezelf.

Opletten

De wereld is nogal chaotisch. Dan kun je maar beter niet al te verre reizen boeken. Dichterbij is het ook leuk en daar hoef je geen risico’s te nemen. Je longen zijn je zwakke plek.

Geluksdag

30 augustus

Kreeft 22-6 t/m 23-7

Meer rust en tijd voor jezelf doet wonderen.

Gezondheid

Kreeften die na half juli geboren zijn hebben wat eerder last van ­gezondheidsproblemen. Soms is het ontstaan door te veel stress en spanning. Wat meer rust en tijd voor jezelf doen wonderen. Net als een goede creatieve uitlaatklep voor je emoties.

Innerlijke rust

Van nature is een Kreeft religieus ­ingesteld, al hoeft dat niet per se kerkelijk te zijn. Het geloof in een hogere macht, spiritualiteit, of het leven zelf, zijn een goede steun.

Relaties

Als het goed gaat met de mensen om je heen, gaat het ook goed met jou. Als je kinderen hebt en ze zijn al het huis uit, dan ben je blij als je ze weer eens ouderwets thuis hebt. Gewoon rond de tafel met een gezellig etentje of op de koffie. Je zorgt nu eenmaal graag en als iemand om je heen je nodig heeft, ben je er bijna automatisch.

­Uitstapjes

Muziek en dans kunnen je erg ontspannen. Door dat samen te doen, heb je ook meteen een band met de ander. Een concert of leuke zomercursus is ideaal. Een markt afstruinen om betaalbare spulletjes voor het huis of de ­familie te vinden, je bent er wel voor te porren. Vooral in augustus heb je er zin in en ben je extra actief.

Opletten

Je hebt je een periode te veel belast en kunt daar nog steeds last van hebben. Door je vrijheid in de gaten te houden, voorkom je dat. Je hoeft je echt niet schuldig te voelen als je een keer gewoon wat luiert in de zon. Of je verstopt je in een leuke film of boek.

Geluksdag

26 augustus

Leeuw 24-7 t/m 23-8

Je gaat graag op stap, liefst naar een warmer klimaat.

Gezondheid

De zomer is echt jouw tijd. Zoeken de meeste mensen dan het liefst de schaduw op, een Leeuw komt juist helemaal bij in de zon. Wel met de ­juiste bescherming uiteraard. De planeet Jupiter is je gunstig gestemd en zorgt voor een forse scheut positiviteit, reislust en leergierigheid. Dat stimuleert je zelf­herstellend vermogen. Venus laat je in augustus extra stralen.

Innerlijke rust

Een Leeuw die het naar zijn zin heeft en gewaardeerd wordt, is blij. Zit je echter in een conflict met een geliefde, dan is het een stuk lastiger. Ben je net gestopt met werken, juist weer begonnen, of zit je in een andere baan, dan geeft dat ­veranderingen in je omgeving. Het kost even tijd voordat je weer een nieuwe balans vindt.

Relaties

De planeet Saturnus dwingt je als het ware om te regelen met wie je wel en niet wilt omgaan. Of je maakt je zorgen om een geliefde die met veranderingen te maken heeft. Daardoor voelt het misschien alsof je in een soort overgangsfase zit. In augustus weet je er meer lijn in aan te brengen.

Uitstapjes

Je gaat graag op stap. Liefst naar een wat warmer klimaat. Maar als dat nu niet kan, dan zoek je gewoon wat vaker op een mooie dag de zon op. Tijd om ­vrienden of kinderen die wat verder weg wonen op te zoeken.

Opletten

Voel je niet te snel afgewezen als je denkt dat de ander je niet uitnodigt of te weinig waardering geeft. Het heeft niet altijd met jou te maken, maar eerder met het proces van die ander. Onverwachte rekeningen zijn goed denkbaar. Een mazzeltje ook, maar dat is geen zekerheid.

Geluksdag

15 augustus

Maagd 24-8 t/m 22-9

Je combineert praktisch graag met plezier.

Gezondheid

Hoewel je goed weet wat wel en niet gezond is, kun je toch een maag hebben die af en toe opspeelt. Spanningen in de wereld en om je heen maken je nerveus. Je houdt van overzicht en orde. Weet je precies waar je aan toe bent, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Je hebt nu de wind mee!

Innerlijke rust

Je hebt innerlijke rust als je de controle hebt en niet met onverwachte zaken te maken krijgt. Door je leven zo goed mogelijk te regelen, bereik je dat al voor het ­grootste deel. Je kunt nogal piekeren en bent kritisch naar anderen, maar vooral naar jezelf. Door dat los te laten, heb je meer rust.

Relaties

Er is kans op een romantische relatie of een opleving van een ­relatie die je al (lang) hebt. Toch heb je ook tijd voor jezelf nodig. Te veel prikkels van buitenaf doen je niet goed. Dus schrijf af en toe in je agenda maar ‘mijn tijd’ op.

Uitstapjes

Je combineert ­praktisch graag met plezier. Naar een leuke stad waar je ook meteen die tante kunt bezoeken, of naar dat aardige winkeltje kunt gaan. Combineren met andere ouders als je (klein)kinderen hebt, is ook handig.

Opletten

Als je jezelf te veel verplichtingen oplegt, ben je niet relaxt. Die kast hoeft niet altijd zo netjes, dat kan ook een dag later. Het is veel leuker om met aardige mensen af te spreken, zodat je afleiding hebt en minder piekert.

Geluksdagen

31 juli en 1 augustus

Weegschaal 23-9 t/m 22-10

Even rust door een korte vakantie is heerlijk.

Gezondheid

Je bent gevoelig voor suiker en vet. Als je niet te veel snoept – wat je vaak doet om een soort ongenoegen weg te werken – dan ben je sterk. Voldoende bewegen hoort daar natuurlijk ook bij. Dansen of gewoon lekker wandelen misschien? Diëten haat je, daar kun je dus maar beter niet aan beginnen.

Innerlijke rust

Je zit in een periode waarin je allerlei zaken aan het opruimen bent. Vooral thuis en met familie. Zodra dat voor jou op orde is, heb je rust. En dat komt je gezondheid ook ten goede. Je wilt geen ruzie of gedoe om je heen. Ook is het fijn dat je huis er leuk uitziet als je thuiskomt.

Relaties

Jupiter doet je meer dan ooit verlangen naar een leuke relatie. Als je die hebt, geniet je ervan. Maar als er al een tijdje ongenoegen heerst, pak je dat nu aan. Niet alleen met je geliefde, ook met andere mensen om je heen. Daar is de familie natuurlijk heel belangrijk in, maar ook je vrienden.

Uitstapjes

Even rust door een korte vakantie is heerlijk. Het gebeurt misschien in augustus, maar het najaar zou eigenlijk beter zijn. Niet te ver en niet te duur. Je houdt wel van luxe, maar of dat kan, hangt van je portemonnee af. Al neig je ertoe om meer uit te geven dan er is.

Opletten

Single? Zorg dat je onder de mensen komt, dan ontmoet je deze zomer misschien wel dat erg leuke type. Daar heb je eerst vriendschap mee, die later meer kan worden.

Geluksdag

31 augustus

Schorpioen 23-10 t/m 22-11

Een goed gesprek met iemand die je vertrouwt, lucht op.

Gezondheid

Je bent nogal een binnenvetter en dat is niet altijd even gezond. Vooral als je onder spanning staat, lijk je op een vulkaan die elk moment kan ontploffen. Uranus wil veranderingen, maar Saturnus remt dat af. Dat is een lastige tegenstelling waar je mee moet omgaan. Gelukkig ben je sterk en kun je veel hebben.

Innerlijke rust

Die is er maar af en toe, wanneer je een ­goede balans hebt gevonden. Meditatie kan helpen, maar zelf weet je meestal het beste hoe je tot rust komt. Het is ook een kwestie van het jezelf gunnen en niet bang zijn om je angsten los te laten.

Relaties

Een goed gesprek met ­iemand die je vertrouwt, lucht op. Je wilt meer ruimte en vrijheid maar voelt ook een sterke verantwoordelijkheid. Het is alles of niets bij jou. Door je ­eigen hart te ­vertrouwen neem je de juiste beslissingen. Als de ander weet wat er in je omgaat, kan er ook meer rekening met je worden gehouden. Nieuwe ­contacten zijn spannend.

Uitstapjes

Vooral in augustus kun je het best veel samen ­ondernemen. Dan voel jij je meer verbonden. Door eens iets heel ­anders te ondernemen, krijg je ook meer plezier. Je wilt immers uit de sleur. Dan kom je nieuwe situaties tegen waardoor je samen andere ervaringen opdoet. ­

Opletten

Afstand nemen en jezelf opsluiten geeft een gevoel van vastzitten en ­eenzaamheid. Dat is niet nodig. Het gaat erom dat je samen van alles oplost. Dat kan nu heel goed. Stapje voor stapje.

Geluksdag

6 augustus

Boogschutter 23-11 t/m 22-12

Je optimistische instelling is nog sterker dan gewoonlijk.

Gezondheid

Jupiter geeft je gezondheid een boost en je optimistische instelling is nog sterker dan gewoonlijk. Zij die last hebben van hun lijf zorgen voor een ­behandeling of andere oplossing en genezen nu sneller. Gezond en niet te veel eten doet je eveneens goed.

Innerlijke rust

Veel buiten en in de natuur zijn, dat vind je heerlijk. Huisdieren geven je ook rust. Net als spirituele zaken. Of het nu yoga of mediteren is, je staat er wel voor open. Bepaalde filosofieën helpen je ook om een doel in je leven te vinden.

Relaties

Je houdt van een goed gesprek. Als je dat met iemand niet kunt, is de relatie snel over. Je maakt graag nieuwe vrienden, en dat lukt dit jaar goed. Single? Een nieuwe liefde behoort tot de mogelijkheden. Als je (­klein)­kinderen hebt, stuur je elkaar regelmatig een appje en deel je graag vele uurtjes. Net als met goede vrienden of favoriete familieleden.

Uitstapjes

Hoewel je een reislustig type bent, hoef je deze zomer niet vaak weg. Korte reisjes wil je wel, maar die verre trip stel je nog even uit. Je gaat wel vaak op bezoek en ­ontvangt mensen. Of je spreekt af op een leuke plek voor een fijn weekje of weekendje weg. ­

Opletten

Als je nog werkt, kun je niet te vaak op stap. Maar als je met pensioen bent, is het slim om je agenda niet al te vol te maken. Gewoon een dagje lummelen doet je ook goed.

Geluksdag

21 augustus

Steenbok 23-12 t/m 20-1

Laat je niet gek maken doordat je omgeving je vaak nodig heeft.

Gezondheid

Je bent sterk en taai en hebt veelal een goede discipline. Een doorzetter die kracht uitstraalt, ook al voelt dat van binnen misschien niet altijd zo. Maar je hebt de aanleg om door je wil ver te komen. Geen tijd om ziek te zijn en daardoor ben je het vaak ook tot op hoge ­leeftijd niet. Je bent een doener!

Innerlijke rust

Het is prettig als je nuttig kunt zijn en voor anderen iets kunt ­betekenen. Je regelt graag van alles en bent dan een steun en toeverlaat voor de ­omgeving. Dat geeft ook een gevoel van waardering en erkenning. Of je sluit je af en wordt een soort ­kluizenaar. Dan wil jij je eigen leven regelen zonder dat je steeds voor iemand moet zorgen. ­

Relaties

Omdat je nu onder invloed van Uranus meer plezier wilt hebben en aan veranderingen toe bent, zul je vaker met anderen op stap gaan. Als je (klein)kinderen hebt, doe je daar veel voor. Met een partner ben je het liefst lang samen en hoef je niet te veel afwisseling. Tradities en ­familie zijn van belang.

Uitstapjes

Op stap met en naar familie. Vooral als dat de afgelopen jaren niet kon door de coronamaatregelen. Je wilt niet te veel geld uitgeven waardoor grote reizen er niet zo inzitten. Maar een kind bezoeken dat ver woont, daar maak je wel plannen voor.

Opletten

Door stug je eigen tempo aan te houden, gaat het goed. Laat je dus niet gek maken doordat je ­omgeving je vaak nodig heeft. Liever niet besparen op de tandarts!

Geluksdagen

9 en 10 augustus

Waterman 21-1 t/m 18-2

Als je verandert, verandert je huis vaak met je mee.

Gezondheid

De planeet Saturnus gaat over botten en tanden en daar kun je wat meer last van hebben. Maar de bedoeling is dat je daar nu iets aan gaat doen. Je hebt veel behoefte aan verandering en vrijheid en als je te veel ­beperkingen ­tegenkomt, frustreert je dat. Door evenwicht tussen ­verplichtingen en onafhankelijkheid, zal je gezondheid enorm verbeteren.

Innerlijke rust

Op die manier heb je ook meteen voldoende innerlijke rust. Zo niet, dan krijg je het ­benauwd van een aantal zaken en wil je daaruit ontsnappen. Als jij verandert, ­verandert je huis vaak met je mee. Dus een andere omgeving of (­kleine) ­verbouwing geeft rust, omdat dan alles weer bij elkaar past.

Relaties

Zij die je voldoende ­ruimte geven, zijn ­blijvertjes. Maar als er te veel voor je wordt bedisseld, gaat het niet goed. Je zorgt nu dat je daarvan afkomt zodat je ­voldoende ruimte houdt. Dan ben je trouw en laat je niet snel los. Vrienden heb je lang en die voelen als ­familie. Met je lief hoef je niet altijd samen te wonen om blij met elkaar te zijn. ­

Uitstapjes

Je bent best reislustig deze zomer. Je bezoekt vrienden en familie die iets te vieren hebben en daar knoop je dan weer een reisje aan vast. Of ga je op ­huizenjacht? Het zoeken is vaak het leukste, vooral als je ook over de grens kijkt. Om soms te besluiten dat je helemaal geen ander huis hoeft te hebben. Opletten Zit je veel achter de ­computer? ­Vergeet dan niet om af en toe even de fiets te pakken of een ­wandelingetje te maken. ­

Geluksdag

21 augustus

Vissen 19-2 t/m 20-3

Door werk, een hobby of vrijwilligerswerk voel je je beter.

Gezondheid

Je bent super gevoelig en daardoor kwetsbaar. Maar tegelijkertijd ook erg sterk. Zeker nu, onder invloed van een aantal planeten die je veel kracht geven. De neiging om je kop in het zand te steken, is minder. ’s Zomers lekker bij, in of op het water, is jouw beste plek. Dan ben je helemaal in je element. Vissen moeten immers zwemmen!

Innerlijke rust

Je bent spiritueel ingesteld en als je daar een goede vorm voor vindt, geeft dat je rust. Ben je een onderdeel van een groter geheel, dan draagt dat ook bij, net als het gevoel dat je nuttig bent. Dat geeft je de nodige voldoening. Meditatie helpt, net als muziek en ­water.

Relaties

Het is lastig om gelijkgestemden te vinden. Door werk, een hobby of vrijwilligerswerk voel je je beter. Met een geliefde en een gezin is het ook fijn. Je besteedt daar nu veel tijd aan en dat maakt de banden hechter.

Uitstapjes

Samen ­uitstapjes maken is het leukst. Je houdt erg van gezelligheid en dan kan een ­picknick in het park net zo leuk zijn als een verre reis. Naar het water gaan is noodzakelijk, maar een lekker bad doet je ook goed als je niet kunt gaan zwemmen.

Opletten

Je blijft gevoelig voor alcohol en kleur- en geurstoffen. Hoe natuurlijker de ­producten, hoe beter. Een dieet met veel groentes en water met wat munt en citroen lijkt het beste.

Geluksdag

10 augustus

Marjolijn de JongGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden