Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

De gezelligste kerstmarkten in Nederland

kerstmarkt.jpg

Je hoeft niet speciaal naar Duitsland of België voor een gezellige kerstmarkt. Ook in Nederland zijn er vele leuke kerstmarkten te bezoeken. Vaak in prachtige, historische binnensteden. De kerstmarkten zijn te vinden door heel Nederland en er is dus altijd wel een gezellige markt bij jou in de buurt!

Dordrecht, 11-13 december
De kerstmarkt in Dordrecht is een van de grootste kerstmarkten in Nederland. In deze kleine en charmante stad vind je maar liefst 200 kraampjes met cadeaus, kunst en antiek. Maar bijvoorbeeld ook een hobbyplein.

De hele binnenstad neemt deel aan het evenement, zo zijn kraampjes goed verspreid en is het niet te druk. Kom alvast in de stemming en bekijk de video van de kerstmarkt van vorig jaar.

 

Haarlem, 12-13 december
De kerstmarkt in Haarlem behoort tot de top 5 kerstmarkten in Nederland. Je vindt er honderden kraampjes en talloze koren die kerstliederen zingen. Zo kom je helemaal in die lekkere warme, gezellige kerstsfeer.

Kerststad – Valkenburg, 13 november – 3 januari
Valkenburg wordt voor maar liefst anderhalve maand omgetoverd in een echte kerststad. Bezoek een van de ondergrondse kerstmarkten in de prachtige grotten van de Cauberg of ga op bezoek in Santa’s Village. Geniet van de culinaire verrassingen die Limburg te bieden heeft op de Route d’Amuse en wacht daarna op de Christmas Parade.

Dickens Festijn – Deventer, 19-20 december
Het negentiende-eeuwse Engeland van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Het Dickens Festival wordt jaarlijks bezocht door 150.000 bezoekers, de wachttijd bij de ingang kan oplopen tot 1,5 uur. Maar de toegang is gratis!

Winterwelvaart – Groningen, 18-20 december
De leukste beurs in het noorden van Nederland, WinterWelvaart in Groningen! Een driedaags evenement met feestelijk programma vol muziek, theater, proeverijen en andere speciale activiteiten.

Kerstmarkt – Leiden, 11-20 december
In Leiden vind je de enige drijvende kerstmarkt in Nederland! Over het water van de Nieuwe Rijn worden tijdelijke steigers geplaatst, zodat je kunt shoppen ín de grachten van het mooie centrum.

Kerst op Landgoed Keukenhof, 04-13 december
Gezien de populariteit van de vorige editie zal de kerstmarkt dit jaar niet één, maar twee weekenden plaatsvinden. Elk weekend heeft zijn eigen thema: van 4-6 december is het Lichtjesfeest en het weekend van 11-13 december heeft ‘Dickens’ als thema.

Schaatsbanen

In diverse steden kun je heerlijk schaatsen! In Maastricht schaats je de maand december op het Vrijthof. Hier staat een schaatsbaan van maar liefst 800 m2, met eromheen gezellige kerstkraampjes. In Amsterdam vind je op het Museumplein van 18 tot 27 december Kerstdorp on Ice.

 

Welke kerstmarkt bij jou in de buurt mogen we niet missen?

Ook interessant