null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

De bioscoop gaat weer open: déze films zijn er te zien

Vanaf 1 juni kunnen we weer naar de bioscoop. Een bezoekje is helaas (nog) niet als vanouds... Er worden bezoekers namelijk beperkingen opgelegd. Daarnaast zijn er veel filmreleases uitgesteld. Toch zijn er vanaf volgende week weer films te bekijken.

Op déze films kunnen we ons verheugen.

Naar de bioscoop

Partijen als Pathé Thuis deden er alles aan om ons te bedienen door leuke films te delen, toch is thuis een film kijken niet hetzelfde als een avond naar de bioscoop. Het maximum aantal bezoekers ligt op dertig, mits deze dertig bezoekers anderhalve meter afstand kunnen houden. Anders is de kans groot dat de deuren weer dichtgaan. Toch zin om te gaan? Deze films kun je zien:

De Beentjes van Sint Hildegard - komisch drama door Johan Nijenhuis

In De Beentjes van Sint-Hildegard zijn Jan en Gedda al heel lang met elkaar getrouwd. Ze kennen elkaar heel erg lang en Gedda probeert Jan steeds een stapje voor te zijn. Jan verlangt naar meer vrijheid. Wanneer zijn schoonvader overlijdt, wil hij iets doen aan die verstikkende relatie doen. Maar dan beginnen zich de eerste tekenen van alzheimer zich te manifesteren bij Jan.

null Beeld

Wickie en het Magische Zwaard - familiefilm

Wickie wil graag met zijn vader mee op avontuur. Vader Halvar ziet dat helemaal niet zitten, want hij vindt Wickie nog veel te jong. Maar wanneer Wickies moeder Ylva door een magisch zwaard in een gouden standbeeld verandert, is Wickie bereid alles te doen om zijn moeder te redden en zijn vader te laten zien dat hij wél een echte Viking is.

null Beeld

Un divan à Tunis - comedy

De 35-jarige Selma heeft tien jaar in Parijs gewoond, maar keert nu terug naar haar geboorteland Tunesië. Hier wil ze een psychologiepraktijk openen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Waar vind je patiënten op een plek waar iedereen is opgevoed met het idee dat je je problemen voor jezelf houdt? Ook komt ze in de klauwen van de bureaucratie terecht terwijl ze haar praktijk op poten probeert te zetten.

null Beeld

Lees ook: Waarom een bezoekje aan de bioscoop heel goed is voor je hart én hersenen

The Barefoot Emperor - comedy

Koning Nicolaas III van België raakt buiten bewustzijn als hij per ongeluk in zijn oor wordt geschoten in Sarajevo. Hij komt weer bij in een revalidatie-instelling in Kroatië. Hij wil zo snel mogelijk terug naar huis, maar het personeel zet hem op een streng schema van rust en revalidatie. Ondertussen probeert de Belgische regering koste wat het kost te voorkomen dat de koning te horen krijgt dat de Europese Unie is ingestort.

null Beeld

Voorlopige agenda

Je kunt er rekening mee houden dat bioscopen nog gaan schuiven en veranderen met de programma's. Ze willen natuurlijk eerst even afwachten hoeveel consumenten het aandurven om überhaupt naar de bioscoop te gaan. Houd daarom de desbetreffende website altijd goed in de gaten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NU.nl

Beeld | iStock, beelden uit films

null Beeld

Margriet 23 ligt in de winkel! Met als extra een spannende zomerthriller om te lezen in de zon. Maar ook: zomer-beautytips van BN'ers, schoenentrends voor het komende seizoen, de lekkerste aardbeienrecepten en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm veilig online zonder extra verzendkosten.

Tanja van KempenGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden