Lifestyle

De 5 fouten die we allemaal maken met onze wenkbrauwen

wenkbrauwfouten.jpg

Je wenkbrauwen zijn een van je voornaamste gezichtskenmerken en bepalen grotendeels je uitstraling. Belangrijk dus om ze goed bij te houden en voor de juiste vorm te gaan. Helaas maken veel vrouwen dezelfde fouten als het gaat om hun wenkbrauwen…

Specialiste op het gebied van wenkbrauwen Sania Vucetaj legt je uit wat je vooral níét moet doen.

1. Je bent gedachteloos aan het plukken

Af en toe epileren van een paar verdwaalde haartjes klinkt onschuldig, maar volgens Sania Vucetaj kun je dit beter niet doen. De kans is groot dat je er per ongeluk te veel haartjes uittrekt. “Teken voor het epileren eerst de ideale vorm uit en ga pas daarna met je pincet aan de slag. Zo weet je zeker dat je wenkbrauwen symmetrisch blijven,” adviseert Vucetaj.

2. Je gebruikt een vergrootspiegel

Met een vergrootspiegel kun je alles beter zien, maar volgens Vucetaj kun je die beter niet tijdens het epileren gebruiken. “Omdat je je gezicht in close-up ziet, focus je te veel op de kleine details waardoor je al snel te veel haartjes weghaalt,” legt ze uit. Hetzelfde geldt voor fel licht en te dicht bij de spiegel staan. “Het zorgt ervoor dat je het totaalplaatje niet ziet.” Volgens Vucetaj kun je beter voor een normale pas- of badkamerspiegel gaan staan. “Na het weghalen van een paar haartjes doe je telkens een stapje naar achteren, zodat je het volledige beeld blijft zien.”

3. Je smeert je huidproducten en make-up té royaal uit

Dagcrèmes, serums en zonnebrand: het zijn producten die goed zijn voor je huid, maar niet voor je wenkbrauwen. Vucetaj: “Pas op met het insmeren en sla je wenkbrauwen altijd over. Dergelijke producten blokkeren de haarfollikels (haarzakjes, red.), waardoor je wenkbrauwen steeds dunner worden. Deze haartjes komen niet meer terug”

4. Trimmen

Je kunt je wenkbrauwen trimmen, maar pas er wel mee op. Het gaat vaak mis, stelt Vucetaj. “Als je te veel, te kort of te schokkerig trimt, zien je wenkbrauwen er al snel dunner uit. Daarnaast groeien ze vaak verkeerd terug. Borstel daarom altijd eerst je wenkbrauwen omhoog en trim dan alleen de uiteinden bij.”

5. Je overweegt microblading

Bij microblading worden er met een klein mesje sneetjes in je huid gemaakt. Het mesje dipt pigment in de snede, waardoor het lijkt alsof er op die plek een haartje groeit. Het resultaat: volle wenkbrauwen die je niet meer hoeft bij te tekenen. Klinkt ideaal, toch?  Volgens Vucetaj is microblading echter niet zo verstandig. “Je loopt het risico dat je met een permanent slechte wenkbrauwvorm wordt opgescheept. Ook kan de kleur na verloop van tijd vervagen tot paarsachtig, blauw of zelfs roze. Daarnaast moet je rekening houden met verouderingsproces. Je oogleden zakken na verloop van tijd en dan lukt het aanpassen van de vorm van je wenkbrauwen niet meer.”

Bron | Purewow |
Foto | iStock |

Ook interessant