Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

De 15 leukste uitjes dit weekend!

vriendinnen.png

Dit weekend, zaterdag 12 en zondag 13 september, staat bol van de leuke uitjes en culturele activiteiten, van Groningen tot Maastricht. Trek erop uit naar een (of meer) van deze adresjes.

De allerleukste vlooienmarkt
Dol op vlooienmarkten? Dan móét, we herhalen, móét je een keer in de IJ-hallen in Amsterdam-Noord zijn geweest. Daar staan zo’n 700 kramen met tweedehands goed, van sieraden en servies tot kleding en kinderspullen. Dat wordt slenteren en snuffelen. En vergeet vooral je rugzak of rolkoffer niet.

De paden op, de lanen in
Er is geen mooier seizoen om de natuur in te gaan dan de herfst, al was het maar om de laatste zonnestralen te vangen. Via Natuurmonumenten vind je de leukste uitjes in de natuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeling met muziek van de Finse componist Jean Sibelius? Natuurmonumenten maakte samen met NPO Radio 4 een speciale Sibeliuswandeling (8,3 km) voor de Natuurroute-app vanwege een themaweek over deze componist. De muziek smelt bij de eerste tonen al samen met het landschap.

Landleven
Bloeiende pioenrozen, Zeeuwse lekkernijen, weckexperts en boomklimmers: Beleef Landleven in het Openluchtmuseum in Arnhem is hét evenement voor iedereen die van buitenleven houdt.

=> Speciaal voor Margriet: Margriet-lezeressen ontvangen € 2,50 korting op een entreebewijs (reguliere prijs € 16) bij boeking via beleeflandleven.nl/margriet

Het bestaat: de kamelenmelkerij
Ooit een kameel een flesje melk gegeven? Wie dat nog op zijn wensenlijstje heeft staan, gaat naar de Kamelenmelkerij Smit in Berlicum. Op zondag 13 september kun je er een kamelensafari doen: je komt alles te weten over de kameel en het melken. En je kunt er een kalfje de fles geven, op een kameel zitten of een pannenkoek van kamelenmelk eten. Vanaf half twee (ontvangst tot twee uur), prijs: € 10 per persoon (kinderen onder de 3 jaar zijn gratis), zie Kamelenmelk.nl.

Voor lekkere trek
Foodtrucks zijn hip. Dat weten de organisatoren van het festival Trek gelukkig ook. Dit weekend is je laatste kans om in het sfeervolle openluchtrestaurant een hapje te eten of te luisteren en te kijken naar muziek en theater. Waar? Het Westbroekpark in Den Haag. Met dit filmpje kun je je al verheugen op dit fijne festival:

Het is weer appelpluktijd
Na het zaaien, komt het oogsten. En die tijd is nu aangebroken, want de appels en de peren mogen weer geplukt worden. Haal bijvoorbeeld je hart op bij Fruitbedrijf van Cleef in het Limburgse Belfeld. Daar is het zondag 13 september namelijk appelplukdag.

Festival aan zee
Weleens een bezoekje gebracht aan Film by the Sea in Vlissingen? Nee? Dan is dit je kans, want dit weekend (en de aankomende week) vindt de zeventiende editie van dit festival plaats. Hier worden de mooiste films vertoond, kun je de fijne kneepjes van het schrijversvak leren en kun je boekpresentaties bijwonen van onder anderen Connie Palmen. Voor kinderen is er een kindermiddag.

Voor lekkerbekken
Bourgondiërs kunnen voor de twaalfde keer hun hart ophalen in de Dorpsstraat van badplaats De Koog bij Texel Culinair. Let speciaal op de culinaire verrassingen die de chefs van brasserieën en restaurants voor je hebben bereid.

Heerlijk Haarlem
Haarlem luidt het tweede weekend van september in met het Haarlem Cultuur Festival. Alle culturele instellingen verzorgen het hele weekend een uitgebreid programma met workshops, theater-, dans- en andere voorstellingen en nog veel meer.

Leerdamse Glasdagen
Tijdens de Leerdamse Glasdagen presenteert Royal Leerdam Crystal sculpturen in kristal met gastontwerper Bert van Loo en meesterglasblazer Marco Lopulalan. Bert van Loo heeft wereldwijd grote projecten gerealiseerd, waaronder in China. Zijn werk is opgenomen in collecties van gerenommeerde internationale musea.

Racende roeiboten
Internationale roeiteams komen naar het Amsterdamse Bos voor een pittige krachtmeting. Zaterdag racen de drakenboten tegen elkaar in de Regatta en op zondag varen de sierlijke boten door de grachtengordel.

Open Monumentendag
Tijdens de Open Monumentendag vertonen restauratoren, schilders, beeldhouwers, musici, theatermakers en andere kunstenaars hun kunsten binnen het thema Kunst & Ambacht.

Cultureel Rotterdam
Festival 24 uur cultuur vormt de aftrap van het nieuwe culturele seizoen van Rotterdam. Op zaterdag om 17.00 uur start een etmaal premières, voorproefjes en exclusieve kijkjes achter de schermen.

Lek in de verdediging
Staatsbosbeheer en ‘fort’ Werk aan het Spoel organiseren de excursie Lek in de verdediging! Daarbij lopen én varen deelnemers door het linielandschap en ontdekken de schoonheid en geschiedenis van de Lek, de uiterwaarden en de Waterlinie.

Kunst uit de kazerne
In de Maastrichtse Brandweerkantine komen kunstenaars, ontwerpers en jonge ondernemers samen voor de Mini Market, een sfeervolle markt boordevol hebbedingen. Kijk op  supermarketmaastricht.nl

 

Ook interessant