null Beeld Styling en productie: Sandra Kissels. Fotografie: Joost Govers, Yvette Kulkens (foto Daphne Deckers). Haar & make-up: Bianca Fabrie en Djolien de Kreij
Beeld Styling en productie: Sandra Kissels. Fotografie: Joost Govers, Yvette Kulkens (foto Daphne Deckers). Haar & make-up: Bianca Fabrie en Djolien de Kreij

PREMIUM

Daphne Deckers: ‘Ik denk dat het een keer tijd wordt dat we een groep modellen hebben die boven de 55 is’

Jarenlang was Daphne Deckers een van de bekendste modellen van Nederland en stond ze wereldwijd op tientallen covers van bladen. Met haar ervaring helpt ze, als jurylid, Margriet het beste nieuwe covermodel te kiezen.

“Ik denk dat het echt wel een keer tijd wordt dat we een groep modellen hebben die boven de 55 is, want meer dan de helft van de Nederlandse bevolking is vijftig jaar of ouder. We zoeken een covermodel voor Margriet en ik denk dat zo iemand veel positiviteit moet uitstralen. Sommige mensen hebben een bepaalde uitstraling die de aandacht trekt. Als ik in de supermarkt langs de tijdschriften loop, zijn er bepaalde gezichten waar mijn oog op valt. Waarom dat is? Dat is die ongrijpbare x-factor die succesvolle modellen hebben. Een covermodel is iemand die aanspreekt: bij high fashion bladen heeft ze vaak een bepaalde beroemdheid of mystiek en bij vrouwenbladen juist een aanstekelijke, open uitstraling die ervoor zorgt dat je het blad koopt. Als magazine wil je met je lezer meebewegen, dus ik denk dat het heel slim is om niet alleen maar 22-jarigen op je cover te zetten, maar júíst die 55-plussers.”

null Beeld

Ultieme tips

“Bijna iedereen heeft één goede kant en bij tachtig procent van de mensen is dat hun linkerkant. Je linkerkant wordt vaak sympathieker gevonden dan je rechterkant. Kijk eens naar jezelf in de spiegel, maak een foto van beide kanten en zie wat jouw beste kant is. En als je het moeilijk vindt om op commando te lachen, dan zeg je langzaam: sushiiii – dan komt het vanzelf goed, haha! Wat wel grappig is: veel modellen kijken een beetje boos of chagrijnig op een foto. Dat wordt in de modewereld als cool en zelfverzekerd ervaren. Je ziet het in heel veel bladen. Maar als je ouder wordt sta je echt veel leuker op de foto als je gezellig lacht.”

Meer zelfvertrouwen

“Al deze vrouwen zijn al winnaars doordat ze de finale hebben gehaald. Wat me heel erg opvalt, is dat ze er allemaal zo’n zin in hebben: iedereen ziet het als een leuk uitje en niemand is eigenlijk echt zenuwachtig. Deze vrouwen doen precies waar ze zin in hebben! Dat zie je sowieso bij vrouwen die ouder worden. Ik merk het ook aan mezelf: je laat je niet meer zo snel gek maken. Je ziet dat je een bepaald zelfvertrouwen hebt als je tegen de zestig loopt, waarbij je denkt: ik mag er eigenlijk best wel zijn. Sommige vrouwen zeggen ook dat ze dat zelfvertrouwen graag dertig of veertig jaar geleden hadden gehad. Dan hadden ze misschien andere keuzes gemaakt.”

null Beeld

Stem mee!

In Margriet 29 riepen we lezeressen op om mee te doen aan Margriets modellen-wedstrijd. Er volgden meer dan duizend inzendingen.

null Beeld

Wie wordt Margriets nieuwe covermodel?

Je kunt meestemmen! Ga naar margriet.nl/covermodel. Stemmen kan tot en met 7 december 2022. In Margriet 7 maken we de uitslag bekend en zie je de winnaar op de cover.

Ilse van Roekel en Sanne van der LindenStyling en productie: Sandra Kissels. Fotografie: Joost Govers, Yvette Kulkens (foto Daphne Deckers). Haar & make-up: Bianca Fabrie en Djolien de Kreij

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden