null Beeld

Dankzij dít trucje krijg je toch nog het laatste restje foundation uit het flesje

Foundation is vaak allesbehalve goedkoop, dus als er nog een klein restje in je flesje achterblijft, dan wil je dat ook helemaal opmaken. Maar hoe krijg je dit nu voor elkaar zonder dat het een kliederboel wordt of je foundation uitdroogt?

Een zekere Rose Brookes

deelde in de ‘Extreme Couponing and Bargains UK’-groep op Facebook een handige

tip.

Zó krijg je het laatsterestje foundation er uit

Rose had namelijk nog drie flesjes staan van de ‘Stay Perfect Foundation’ van het Britse merk No7. Het lukte haar maar niet om de flesjes helemaal leeg te krijgen, dus besloot ze een beetje creatief te zijn. Ze goot een beetje kokend water in elk flesje en schudde de flesjes daarna goed heen en weer. De restjes foundation die los kwamen, deed ze in een schoon potje.

Lees ook: Waarom je beter zuinig kunt zijn met foundation

Belangrijke tip

Nu vraag je misschien af of de foundation zo niet heel waterig wordt, maar het is de bedoeling dat je even wacht tot het water zich scheidt van de zwaardere foundation en bovenop komt drijven. Je kunt dan het overtollige water eenvoudig weggieten, waarna je achterblijft met alleen nog maar de foundation - die je anders had weggegooid.

Lukt het niet?

Dankzij deze truc is het Rose gelukt om tóch de laatste restjes foundation uit de flacons te krijgen. Bedenk wel dat als je al een hele vloeibare foundation hebt, deze truc waarschijnlijk minder goed werkt. Als dat zo is, kun je het flesje het beste omgekeerd in een bakje met water steken (met de dop erop, natuurlijk!), zodat de laatste restjes foundation naar de opening glijden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Facebook

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden