Ben jij niet zo’n koffieliefhebber? Dan doet de dalgonakoffietrend je waarschijnlijk niet zo veel. Maar van het alternatief ga je vast spontaan watertanden.
Tenminste, als je van chocola houdt.
Chocolade-dalgona
Een foodblogger genaamd Valentina zag dat er veel klachten waren over dalgonakoffie. Want het ziet er heerlijk uit, zo met die opgeklopte melk en romige substantie, maar wat als je niet van koffie houdt? Ze is nu met een oplossing gekomen: dalgona-chocolademelk. En daarvoor gebruik je geen koffiepoeder, maar cacaopoeder, waardoor je een soort Nutella-achtige crème krijgt.
Zo maak je het Nutella-drankje
Dit zijn de ingrediënten voor de Nutella-mousse, maar je kunt er naar smaak natuurlijk altijd meer of minder van toevoegen:
1 à 2 theelepels cacaopoeder
1 theelepel suiker
3 eetlepels (ongeklopte) slagroom
Meng de ingrediënten met een mixer tot een gladde mousse. Die mousse schep je uiteindelijk in je glas met (warme of koude) melk. Om het chocoladespektakel nog completer te maken, kun je er ook nog wat chocoladesaus overheen sprenkelen.