Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Maak een kapstok van takken

kapstok-van-takken.png

In de herfst zijn er buiten genoeg takken te vinden, vooral na een storm. Haal ze in huis om je interieur een verrassende twist te geven, bijvoorbeeld door er een kapstok van te maken. 

Hang de ladder op aan een ijzeren ketting (per meter te koop bij doe-het-zelfzaken) en de kleding en manden aan S-haken.

Slimme tips

Als je creatief aan de slag wilt met takken, dan zijn deze tips handig om in je achterhoofd te houden!

– Uitgebleekte takken zijn het mooist voor muurdecoratie. Grote takken die al wat langer buiten hebben gelegen, zijn vaak al wat verweerd. Verse takken kun je ook in de zon voor het raam laten drogen. Hoe langer ze staan, hoe mooier uitgebleekt ze worden.

– Maak de takken voor gebruik schoon met een stevige borstel. Spoel ze vervolgens af en laat ze drogen. Kurkdroog hoeven ze niet te zijn, ze drogen in de woonkamer gewoon verder.

– Wat je niet mooi vindt aan de tak knip je weg met een snoeischaar.

– Wil je de tak in een andere kleur verven. Op een vochtige tak hecht de verf niet, dus laat hem liever wat langer drogen. Een warme plek versnelt het droogproces. Schuur de tak voor het verven lichtjes op.

M46 Cover_finalV2Meer creatieve ideeën met takken?

In Margriet 46 doe je nog veel meer inspiratie op met takken. Vanaf vrijdag 7 november ligt Margriet in de winkel of bestel online via Tijdschrift365.nl.

Ook interessant