null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Coronaproof Sinterklaasavond vieren? Zo doe je dat

Het is misschien een beetje gek om de feestdagen op afstand te vieren. Door het coronavirus kunnen we helaas niet meer zo makkelijk gezellig langs bij vrienden en familie. Maar dat hoeft niet te betekenen dat Sinterklaasavond niet gezellig kan zijn.

Dit zijn een aantal leuke dingen die je kunt doen om er alsnog een heerlijk avondje van te maken.

Dobbelspel op een coronaproof Sinterklaasavond

Een van de leukste dingen aan het Sinterklaasfeest is het dobbelspel. Misschien dat je nu niet bij elkaar kunt zijn, maar je kunt wel het dobbelspel op afstand spelen. Dat doe je door van tevoren een aantal cadeaus langs te brengen bij de mensen waarmee je speelt. Op pakjesavond nemen jullie plaats achter een laptop om gezellig met elkaar via Skype/Zoom/FaceTime het dobbelspel te spelen. Spreek wel van tevoren goed met elkaar de regels af. Bijvoorbeeld: als je twee gooit, mag je een pakketje rechts naast je neerleggen, bij een zes mag je een pakketje van de stapel rechts uitpakken en als je een drie gooit, moet je een cadeautje apart leggen die je vervolgens weer naar iemand anders op moet sturen met de post.

Online quiz

Niet zo’n zin in wéér het dobbelspel? Dan is een leuk alternatief om een online quiz te organiseren via Skype/Zoom/FaceTime. Houd dit bijvoorbeeld in het Sinterklaasthema met vragen als 'wat voor beroep had Sinterklaas vroeger?' Ook een online escaperoom kan erg gezellig zijn op afstand.

Lees ook:

Zó zien bekende kindsterren uit kerstfilms er tegenwoordig uit

Pakjesauto

Een gezellig alternatief van Sinterklaasavond is met een auto rondrijden en je vrienden en familie hun cadeautjes overhandigen. Zorg er wel voor dat je voldoende aftand houdt, of leg het pakje voor de deur neer (bijvoorbeeld in een jute zak). Zet feestelijke sinterklaasmuziek op in de auto zodat je lekker in de sfeer blijft. Sinterklaasavond kan zo nog steeds erg gezellig zijn.

Lootjes trekken

Lekker ouderwets lootjes trekken kan ook gewoon in coronatijd. Trek van tevoren lootjes. Dit kan ook gewoon online, lekker coronaproof dus. Breng vervolgens de suprise en/of gedicht of cadeau langs of laat het met de post bezorgen. Op Sinterklaasavond kun je via een online meeting deze gezellig samen uitpakken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Cosmopolitan

Beeld | Getty Images

Marin NoomenGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden