Nicole en Martijn uit Married At First Sight Beeld RTL nederland
Beeld RTL nederland

PREMIUMMarried At First Sight

Ciao ciao wordt árrivederci: kibbelend gaan Nicole en Martijn ten onder om een wedstrijdje autorijden

Elke dinsdag- en woensdagavond zitten we voor de buis voor nieuwe afleveringen van Married At First Sight. Het format: vrijgezellen worden op basis van de wetenschap gekoppeld door experts en ontmoeten elkaar voor het eerst voor het altaar. Is het liefde op eerste gezicht en zeggen ze volmondig ja? Elke week blikt Margriets Merel terug op de meest opvallende momenten uit de afleveringen.

Nicole en Martijn kibbelend op huwelijksreis

Nicole en Martijn vertrekken al grappend en knuffelend per vliegtuig naar het Italiaanse Puglia. “We houden het redelijk netjes. Knuffeltjes, handje op elkaars been,” aldus Nicole.

In de vooruitblik zien we al sinds vorige week dat dit koppel knetterende ruzie gaat krijgen en als het stel de huurauto ophaalt, begrijpen we dat de spanning langzaam opbouwt. De plaagstootjes en steekjes onder water vliegen over en weer en als kijker word ik er een beetje moe van. Het doet denken aan Astrid en Sander uit het vorige seizoen: veel lachen, weinig écht praten.

Nicole is rij-instructeur, maar Martijn vindt ‘dat hij als man gewoon moet rijden.’ En dat zegt hij niet één keer, maar hij herhaalt het gerust nog drie keer als ze op de bestemming zijn aangekomen. Tussendoor volgen nog wat vage toespelingen op ‘een jurk dragen zonder ondergoed’ en ‘geile hakken eronder.’ Eigenlijk vliegt de (non-verbale) communicatie alle kanten op.

We zien ze treuzelend om het zwembad cirkelen tot ze éíndelijk aan het diner of ontbijt gaan en dan gaat het toch echt mis. In het zwembad besluit Martijn, die naar eigen zeggen een gevoelsmens is, aan te kaarten dat een aantal zaken niet fijn aanvoelt. Nicole wijst hem te veel op de dingen die hij niet goed zou doen.

Nicole vertrekt gekwetst naar de hotelkamer. Wat blijkt? Martijn wilde eigenlijk écht niet naast haar zitten in de auto. Dat zit hem nog steeds erg dwars. Bovendien wijst zij hem al de hele ochtend terecht, vindt hij. Martijn wil er heel snel zand over doen, maar Nicole wil meer uitleg. Wat volgt is een vrij kinderachtige discussie over wat er die ochtend dan precies wel en niet heeft plaatsgevonden. Volgens Nicole wordt ze weggezet als één of andere bitch.

Na even afstand te hebben genomen, zoeken ze elkaar weer op. Toch lukt het ze niet om het akkefietje uit te praten. Nicole wil voorbeelden van Martijn hebben van wanneer zij hem kleineerde, maar hij wil er geen welles-nietesdiscussie van maken. Over het wedstrijdje autorijden is het laatste woord nog niet gezegd. In de vooruitblik zien we dat de spanning tussen de twee nóg verder oploopt.

Wilfred en Francois op huwelijksreis

Wilfred en Francois vertrekken na het huwelijksfeest naar Sint-Maarten. Bij Wilfred is er al sprake van ‘gekriebel’. Ook op het huwelijksfeest werd al flink gekust en romantisch gedanst. Het is leuk om te zien met hoeveel respect de bruidegommen met elkaar omgaan. Ze zijn geïnteresseerd in elkaar en willen meer weten over elkaars hobby’s en gewoonten, zoals vroeg opstaan en hardlopen. Er is een goede vibe tussen deze twee. Dit kan wel wat worden!

Maarten en Richelle naar het altaar

Richelle en Maarten geven elkaar het jawoord. Tukker Maarten is direct onder de indruk van zijn prachtige bruid. Na de ceremonie praten ze wat na en geven allebei aan ‘dat het meteen heel gemakkelijk gaat’ tussen ze. Als kijker zie ik echter toch iets anders. Expert Eveline erkent dat er niet direct vuurwerk is, maar dat het ook bij ze past om de kat uit de boom te kijken. De fotosessie vraagt om lichaamscontact, maar dat ziet er nog wat stijfjes uit. Toch hebben ze allebei een goed gevoel bij de match en daar gaat het om. Op naar de huwelijksreis, waar ze op een tropisch eiland hopelijk een beetje ontdooien.

Stabiele Wichian en energieke Loes

Tot slot leren we een nieuw koppel kennen: Wichian en Loes. Zoals Carlo de vrijgezellen omschrijft: “Men neme een drukke juf handvaardigheid en voegt daaraan toe een geordende korporaal. Wat heb je dan? Dan heb je het huwelijk tussen Loes en Wichian.”

De 34-jarige militair is geadopteerd uit Thailand en wordt door de experts omschreven als een trouwe hond. Hij komt uit een liefdevol gezin. Hij is gematcht met de energieke Loes. Zij is 30 jaar en docent, rap van tong en komt ook uit een warm nest. Beide singles duiken met familie en vrienden trouwzaken in om een trouwpak- en jurk uit te zoeken. Natuurlijk volgen ook de cadeautjes als de jurk en het pak zijn gekozen. Wichian krijgt een baksteen cadeau van zijn aanstaande, om te bouwen aan een toekomst samen. Creatief!

De tante van Loes mag Wichian ontmoeten voor de huwelijksceremonie en is erg enthousiast over de aanstaande bruidegom. Ik heb mijn twijfels bij deze match, maar laat me de komende weken graag overtuigen van mijn ongelijk. De ontmoeting bij het altaar verloopt positief, maar we horen als kijkers nog niet wat de twee écht van elkaar vinden. Wordt vervolgd...

Merel SchutRTL nederland

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden