Zó maak je een heerlijke cheesecake uit de magnetron met slechts 3 ingrediënten
Erandi Godinez | 27 juli 2020
Soms
heb je zin om iets lekkers te maken, maar heb je geen zin om er heel veel
moeite voor te doen. Voor dit soort momenten hebben wij een heel fijn recept
gevonden: met slechts drie ingrediënten kun je namelijk een heerlijke
cheesecake maken.
En het fijne is: je hebt er geeneens een oven voor nodig! Je kunt de cheesecake namelijk gewoon in de magnetron klaarmaken. Dat klinkt misschien niet zo appetijtelijk, maar geloof ons: dit recept is er eentje om heel gauw eens uit te proberen.
Handige video
Het recept voor de cheesecake is afkomstig van het YouTube-kanaal ‘Foodies of South Africa’. In een video laten deze videomaker zien hoe je deze cheesecake heel simpel in de magnetron kunt maken. Je hebt er in ieder geval weinig voor nodig, want de taart behoeft maar drie ingrediënten: citroenkoekjes, gecondenseerde melk en volle yoghurt. Nu is het wat moeilijker om in Nederland citroenkoekjes te vinden, maar in plaats hiervan kun je ook gewoon digestive biscuits kopen en hier wat lemon curd aan toevoegen voor de smaak.
Voor het recept gebruik je 100 tot 200 gram (afhankelijk van de grootte van je bakvorm) fijngemalen koekjes. Vervolgens meng je 1 kg yoghurt met 380 gram gecondenseerde melk. Dit warm je vervolgens op in de magnetron. Als dit klaar is giet je het mengsel over de koekbodem en laat je het vervolgens een nachtje in de koelkast staan. De volgende dag staat er dan een heerlijke cheesecake op je te wachten. Hartstikke simpel, maar wel héél lekker. En ideaal als je plots bezoek verwacht, maar geen tijd meer hebt om veel boodschappen te halen. Succes gegarandeerd. Wanneer ga jij deze taart bakken?
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.