Queen Elizabeth Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Charles houdt dit bijzondere ochtendritueel van Queen Elizabeth in stand

Koning Charles III zal volgens een interne bron een speciale ochtendtraditie voortzetten van koningin Elizabeth II tijdens haar regeerperiode. Deze traditie werd in de jaren 1800 ingevoerd en heeft een speciale band met het geliefde Schotland van Elizabeth.

Deze traditie gaat terug tot het tijdperk van koningin Victoria en is doorgevoerd in alle woningen waar koningin Elizabeth verbleef. Van Balmoral Castle tot Windsor Castle. Het is duidelijk dat Charles, die automatisch de troon erfde na de dood van de koningin op 8 september, nu ook zijn dag zal beginnen met het kenmerkende deuntje.

Doedelzakspeler

We hebben het dan over doedelzak muziek! Niet iedereen zal er ’s ochtends vroeg op zitten te wachten, maar koningin Elizabeth deed dat wel. Elke dag werd ze om 9 uur gewekt door het geluid van levende doedelzakken, met een koninklijke doedelzakspeler die 15 minuten lang onder haar raam speelde gedurende haar 70-jarige regeerperiode. Ze had dan ook een vaste doedelzakspeler. Sinds 2015 was dat Scott Methven.

Vroege vogel

Methven, de muzikant die de eervolle baan sinds 2015 heeft, zal waarschijnlijk een verandering in zijn uren zien zodra hij voor de koning gaat werken. Zijn diensten voor de koningin begonnen naar verluidt om 9 uur ‘s ochtends, waarbij Elizabeth zoveel mogelijk slaap kreeg op haar oudere leeftijd. Charles staat echter bekend als een vroege vogel, en sommige bronnen suggereren dat hij al om 7 uur ‘s ochtends wakker wordt.

Nieuwe huis van Charles

“Als de doedelzakspeler om 9.00 uur begon, is het onwaarschijnlijk dat de koning daar zou zijn om hem te horen”, vertelde een bron aan de Telegraph. “Hij zou om 7 uur moeten beginnen als hij wil dat zijn muziek gehoord wordt.” Methven moet mogelijk ook verhuizen naar Clarence House of Buckingham Palace, waar de nieuwe koning naar verwachting het grootste deel van zijn tijd als staatshoofd zal doorbrengen.

“Charles is een groot liefhebber van traditie en ik verwacht van hem dat hij de rol zal behouden. Hij heeft affiniteit met alles wat met Schotland te maken heeft en iedereen die tijd in Dumfries House heeft doorgebracht, weet dat een doedelzakspeler een vaste waarde is na het eten,” aldus de bron.

Margriet.nl genomineerd voor Website van het Jaar

Banner Margriet website van het jaar Beeld Margriet
Beeld Margriet

Margriet is genomineerd in de categorie Lifestyle en die prijs willen we dolgraag winnen. Stemmen doe je hier (vergeet niet om de stem te activeren via de mail die je binnenkrijgt).

Bron | Woman and home

Sanne van De WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden