Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Een smakelijke kerst: dit jaar gaan we massaal aan de ‘charcuterie chalets’

dit-jaar-gaan-we-massaal-aan-de-charcuterie-chalets.jpg

In Amerika is het traditie om rondom de kerstdagen zogeheten ‘gingerbreadhuisjes’ te maken, en de laatste jaren is deze trend ook naar Nederland overgewaaid. Hier zijn wij absoluut niet rouwig om, want wat is nu leuker dan het maken van eetbare huisjes?

Dit jaar kunnen we het zelfs nóg iets leukers voor je maken met een nieuwe kersttrend. Op social media komen namelijk opvallend veel ‘charcuterie chalets’ voorbij.

Wat zijn charcuterie chalets?

De naam zegt het al een beetje, want deze huisjes zijn (onder andere) gemaakt van charcuterie. Dit zijn bereide en geconserveerde vleeswaren zoals ham, bacon, rookvlees en salami. Voeg daar nog eens andere lekkernijen aan toe zoals crackers en kaas en je hebt eigenlijk een soort van borrelplankje, maar dan in de vorm van een schattig kersthuisje.

Te lekker om te laten staan

Waar het bij een gingerbreadhuisje eigenlijk niet de bedoeling is om het op te eten (zo’n huisje blijft namelijk vaak wekenlang staan) is dat natuurlijk bij de charcuterie chalets wél het geval. Zeker als je het buiten de koelkast neerzet, moet je zo’n huisje eigenlijk wel binnen een paar uur opeten. Het lijkt ons dan ook een ontzettend leuke traktatie om voor de feestdagen te maken, zodat je tafel er nét iets feestelijker uitziet. Wij weten zeker dat je met deze charcuterie chalets meteen de show steelt…

Lees ook: Dit zijn de 5 meest ontroerende kerstreclames van het moment

Inspiratie

Nieuwsgierig naar hoe zo’n charcuterie chalet eruit ziet? Wij hebben een paar mooie voorbeelden voor je verzameld. Kijk en geniet:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron  | Het Laatste Nieuws
Beeld | Getty Images, Instagram

Ook interessant