Catherine Keyl niet op tv door val Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Catherine Keyl gewond na val over boodschappentas: ‘Voor ik het wist lag ik voorover op de trap’

Waar we haar eerst regelmatig op televisie zagen, was het de afgelopen weken stil rondom Catherine Keyl. De presentatrice is namelijk al een aantal weken niet aangeschoven bij talkshows, iets wat ze tot voor kort regelmatig deed. Nu vertelt ze aan Story dat dit komt doordat ze in haar huis ongelukkig ten val gekomen is.

De 75-jarige presentatrice herstelt op dit moment van een wond aan haar hoofd, een gekneusd borstbeen en een gebroken rib.

Gevallen over een boodschappentas

“Ik ben in huis gevallen, heel stom over mijn eigen boodschappentas”, vertelt Catherine aan weekblad Story. De dag voor Koningsdag was de presentatrice bij de laatste uitzending van Johnny de Mol in zijn talkshow HLF8 aanwezig. “Aan het eind liet hij iedereen weten dat hij zich zou terugtrekken vanwege alle commotie. Iedereen was enorm aangedaan. Ik ook. Met dat gevoel kwam ik thuis.” Toen ze thuiskwam wilde Catherina haar boodschappentas naar boven dragen. Ze was alleen vergeten dat hier een grote doos met wasverzachter in zat. “Ik struikelde en voor ik het wist lag ik voorover op de trap.”

Niet naar de dokter

Catherine vertelt dat ze behoorlijk bloedde door de wond op haar voorhoofd en ook bij haar borst voelde ze veel pijn. “Ik belde mijn buurman en hij hielp me letterlijk en figuurlijk weer overeind." Meteen een dokter bellen deed ze op Koningsdag niet. “Het leek me niet nodig en ik wilde ze niet lastigvallen." Als ze een dag later alsnog besluit te gaan, krijgt ze een standje van haar dokter. De reden? Als je boven de veertig bent moet je bij een val op je hoofd binnen 48 uur een scan krijgen. Dit wordt gedaan om te kijken of er geen sprake is van bijvoorbeeld een TIA.

Voorlopig houdt Catherine rust en verschijnt ze niet op tv. “Omdat mijn gezicht zo blauw was, kon ik er echt niet mee op tv verschijnen. En ik had redelijk veel pijn."

Bron | Story

Nynke KooyBrunopress/Patrick van Emst
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden