Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Nog kerstinkopen doen? Last minute cadeau-ideeën voor ieder sterrenbeeld

nog-kerstinkopen-doen-cadeau-ideeen-voor-ieder-sterrenbeeld.jpg

Voor sommige mensen is het gewoon lastig om een cadeau te kopen. Als je het écht niet meer weet, kun je als laatste redmiddel ook naar zijn of haar sterrenbeeld kijken. Daar kun je namelijk een heleboel inspiratie uit halen.

Gegarandeerd succes met deze cadeautips!

Ram

Een Ram is een echte trendsetter en maak je daarom dolgelukkig met de laatste technische snufjes. Maar ook dingen die speciaal voor hen gemaakt zijn zullen goed in de smaak vallen. Ga bijvoorbeeld voor een gepersonaliseerd cadeau met hun naam of foto. Meer ideeën nodig? Het sterrenbeeld Ram is graag actief, dus een sportief cadeau valt ook altijd in de smaak. Daarnaast zijn ze vaak dol op de kleur rood.

Stier

Het sterrenbeeld Stier is praktisch én houdt van hoge kwaliteit. Met nutteloze rommeltjes hoef je bij hen dus niet aan te komen. Liever geef je ze originele, handgemaakte en duurzame producten waar ze óók nog eens iets mee kunnen, zoals servies of een vaas. Zelf dit soort dingen maken vindt de Stier overigens ook heel leuk, dus kunstbenodigdheden zijn altijd welkom.

Tweelingen

Tweelingen zijn dol op (mode)trends en vallen graag op. Met felle kleuren doe je ze het meeste plezier, maar misschien is een cadeaukaart een slimme keuze omdat hun stijl nogal eens verandert. Tweelingen zijn ook dol op sociaal contact en hebben ontzettend veel vrienden, dus gadgets waarmee ze deze contacten kunnen onderhouden zijn ook meer dan welkom. Maar hun voorliefde voor muziek en films kan wellicht ook inspiratie geven voor een leuk cadeau.

Kreeft

Kreeften zijn sentimenteel en zijn daarom dol op cadeautjes die laten zien dat ze gewaardeerd worden en dat de gever hen goed kent. Oftewel: cadeaus met een persoonlijk tintje, zoals een handgeschreven brief of tekening. Daarnaast is dit sterrenbeeld ook dol op oude dingen met een verhaal, dus je doet ze meer plezier met een interessant voorwerp uit de kringloop dan met het nieuwste, hippe hebbedingetje.

Leeuw

Een Leeuw is op en top glamourous en gek op opvallende dingen waarmee ze de show kunnen stelen. Alles dat glittert en glinstert zal een gegarandeerd succes zijn, net als sieraden en make-up waarmee ze zichzelf kunnen versieren. Maar dit sterrenbeeld is niet alleen ijdel, ze hebben vaak ook een geweldig gevoel voor humor en zijn daarom dol op grappige boeken en comedyshows.

Maagd

Een Maagd is praktisch én gek op de natuur, dus je zult ze heel blij maken met een duurzaam, milieuvriendelijk cadeau. Nóg beter is een zelfgemaakt cadeau van gerecyclede materialen, want dan sla je twee vliegen in één klap. Daarnaast is dit sterrenbeeld ontzettend intelligent en daarom maak je ze blij met boeken, films, documentaires en andere vormen van media waarmee ze hun brein aan het werk kunnen zetten.

Weegschaal

Dit sterrenbeeld is dol op schoonheid en luxe. Parfum, dingen om mee te koken, kunstvoorwerpen: als het maar mooi is. Van goedkope zooi moeten ze gruwelen, dus dat kun je wel uit je hoofd zetten. Daarnaast maak je de Weegschaal ook blij met een activiteit die ze samen met iemand kunnen doen, want dit sterrenbeeld is enorm sociaal en omringt zich graag met hun geliefden.

Schorpioen

Mensen met het sterrenbeeld Schorpioen zijn diepe denkers en vertrouwen sterk op hun intuïtie. Ze hebben vaak tijd alleen nodig. Cadeautjes die hierbij goed passen? Notitieboeken, kunstbenodigdheden, boeken… Daarnaast is de Schorpioen vaak een echt nachtdier, dus kaarsen of een nachtlampje kunnen ze ook goed gebruiken.

Boogschutter

Dit avontuurlijke sterrenbeeld is dol op reizen. Dat gaat nu natuurlijk een beetje lastig, maar je kunt ze natuurlijk wel alvast plannen laten maken met een mooi reisboek of een bucketlist-kaart voor aan de muur. Sowieso wordt dit sterrenbeeld blij van dingen uit andere culturen, of dat nou voedsel of een mooi kunstvoorwerp is.

Steenbok

Klasse en elegantie, dat zijn de toverwoorden van een Steenbok. Ze zijn dol op merken die al jarenlang bekend zijn, en ontvangen graag cadeaus die exclusiviteit uitstralen. Een cadeaubon? Nee, dankje. Een mooi zeepje van een luxe winkel met badartikelen? Ja, graag! Limited editions van dingen doen het ook altijd goed, net als sportartikelen en boeken over het bedrijfsleven.

Waterman

Een Waterman is artistiek en futuristisch, in de zin dat ze gek zijn op technische snufjes én een zeer vooruitstrevende blik hebben. Ze hebben een breed aantal interesses en accepteren iedereen zoals hij of zij is. Cadeaus waarmee je bij aankoop een goed doel steunt zullen goed in de smaak vallen, maar ook de laatste technische gadgets zijn een ideaal cadeau.

Vissen

Dit dromerige sterrenbeeld ontsnapt graag aan de realiteit, of dat nu met een goed boek is, een selfcare avond met maskertjes of door middel van poëzie, dans of fotografie. Alles dat kunstzinnig of spiritueel is heeft gegarandeerd succes bij de gevoelige Vissen. Doe er alleen geen emotionele kerstkaart bij, tenzij je wilt dat ze gaan huilen.

Nog niet genoeg ideeën? Je kunt ook deze quiz doen om te ontdekken welk cadeau je het beste kunt kopen.

Bron | Mindbodygreen.com
Beeld | Getty Images

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Ook interessant