Verjaardagstaart Beeld

Buckingham Palace deelt het recept van de verjaardagcupcakes van Queen Elizabeth

Toen Koningin Elizabeth 94 werd, werd er geen groot feest gegeven vanwege alle corona regels, maar er werd wél taart gegeten. Voor deze bijzondere gelegenheid deelde Buckingham Palace het geheime recept van deze heerlijke verjaardagcupcakes van de koningin.

Buckingham Palace en The Royal Pastry Chefs hebben deze week het recept voor de koninklijke cupckaes op social media gedeeld.

Cupcakes

Het recept wordt gebruikt bij alle verjaardagen van leden van de Britse koninklijke familie. Soms voor een grote taart en soms voor cupcakes.

Koninklijk baksel

“Hebben jij of een van je geliefden iets te vieren tijdens deze tijd van social distancing? Waarom verwen je jezelf dan niet met een koninklijk baksel?”, schreven ze bij een foto van de beeldige cupcakes en het recept. Daar kun je het toch alleen maar mee eens zijn. Zo maak je de cupcakes volgens koninklijk recept:

Ingrediënten voor 15 cupcakes:

• 250g zelfrijzend bakmeel
• 300g poedersuiker
• 75g cacao
• 10g baking soda
• 2 eieren
• 5ml vanille-extract
• 60g gesmolten boter (afgekoeld)
• 50ml plantaardige olie
• 300ml melk
• 5g azijn
• 100g witte chocolade-chips

Ingrediënten voor de botercrème:

• 100g boter
• 125g poedersuiker
• 90g pure chocolade (hoog percentage)

Zo maak je deze koninklijke lekkernijen:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng het zelfrijzend bakmeel, de suiker, cacao en de baking soda in een grote kom.

Stap 2: Klop de eieren, het vanille-extract, de boter, olie, melk en azijn met een mixer.

Stap 3: Meng vervolgens de natte ingrediënten voorzichtig met de droge ingrediënten. Doe dit in delen en zorg dat er geen klontjes meer in het beslag zitten.

Stap 4: Voeg de witte chocolade toe.

Stap 5: Verdeel het beslag over cupcake-vormpjes.

Stap 6: Bak voor 15 - 18 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn en laat afkoelen.

Stap 7: Smelt voor de botercrème de chocolade. Mix de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg toe aan de chocolade en versier de afgekoelde cupcakes hiermee.

Bron | Instagram

Redactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden