Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Bruid vraagt gasten in hun oude trouwjurk te komen

blog_trouwjurk.jpg

Actrice Audrey Moore vond het zonde dat trouwjurken maar één keer worden worden gedragen om vervolgens voor altijd op zolder te belanden. Daarom vroeg ze de vrouwelijke gasten op haar grote dag in hun oude trouwjurk te verschijnen.

Moore wist altijd al dat ze geen traditionele bruiloft wilde. Gelukkig was haar verloofde, schrijver Jesse Lumen, het met haar eens. “We zijn allebei heel creatief,” vertelde ze aan The Huffington Post. “We nemen dingen niet al te serieus. Ons grootste doel was om een bruiloft te organiseren waar we zelf ook graag naartoe zouden gaan.”

Magische prinsessentijd

Daarom bedachten ze ook een andere dresscode. “Ik vond het een geweldig idee als onze vrouwelijke gasten hun trouwjurk weer zouden kunnen dragen,” aldus Moore. “Of die van hun moeder, of enige andere trouwjurk.” Volgens Moore zou het zonde zijn als al die prachtige jurken voor altijd in de kast zouden blijven hangen. “Ik wilde gewoon een magische prinsessensfeer op mijn bruiloft, maar dan voor volwassenen.”

Haar man Jesse plaatste een foto van alle vrouwelijke gasten in hun trouwjurk op de populaire nieuwssite Reddit. Lezers werden daar zó blij van dat de foto viral ging. “We hebben het tot de homepage van Reddit geschopt, dus jullie zijn nu allemaal beroemd!” schrijft Moore op Instagram.

Verkleedpartijtjes

Vond de bruid het niet jammer dat ze nu niet als enige het stralende middelpunt was? Moore antwoordde dat ze als actrice altijd al ‘verkleedpartijtjes’ heeft. “Dit voelde daarom niet als ‘die ene dag’ waarop ik mijn speciale jurk eindelijk mocht dragen.”

Elsa van ‘Frozen’

Een andere belangrijke reden was dat Moore haar gasten niet wilde dwingen iets nieuws te kopen voor haar bruiloft. De meeste gasten waren net als zij acteurs, dus vroeg Moore ze te komen in wat ze in de kast hadden hangen, zelfs als het geen echte trouwjurk maar een verkleedjurk was. Moore zelf droeg een ijsblauwe jurk en zag de gelijkenis met Disney-personage Elsa uit Frozen. Ze zette later een Elsa-pruik op om zich in alle verkleedvreugde te mengen. Haar man droeg overigens ‘gewoon’ een witte trui. Moore: “Toen ik Jesse ontmoette, droeg hij een witte trui, en ik vind dat hij er zo op z’n best uitziet.”

Bron | Huffington Post
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Ook interessant