Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Gooi je broccolistam niet weg: déze 5 dingen kun je er namelijk ook mee doen!

gooi-je-broccolistam-niet-weg-deze-5-dingen-kun-je-er-namelijk-ook-mee-doen.jpg

Verdwijnt de broccolistam bij jou ook altijd standaard in de prullenbak? Zonde! Er zijn namelijk genoeg lekkere dingen waar je de stam nog voor kunt gebruiken. Hier vijf tips om je vingers bij af te likken!

1. Gezonde noedels van broccolistam

Wist je dat de broccolistam net als courgette, biet of wortel enorm geschikt is om noedels van te maken? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een zogeheten ‘spiralizer’ en je kunt voortaan een extra gerecht uit je broccoli halen!

2. Broccoli-rijst

De knapperige structuur van de broccolistam is ook hartstikke geschikt om groenterijst van te maken. Zo krijg je extra veel groenten binnen maar toch minder koolhydraten dan bij gewone rijst.

Lees ook: bloemkool vs. broccoli: welke groente is gezonder?

3. Broccolistam voor in de soep

Staat er een broccolisoep op het menu? In plaats van dat je de stam weggooit, snij je deze in stukjes en kook je deze mee met de roosjes en stronken. De stam geeft het geheel een extra romige smaak.

4. Lekkere dip

Op zoek naar een lekker gezond dipje voor tijdens de borrel? Pak de keukenmachine erbij en gooi de broccolistam samen met wat citroensap, (sesam)olie, knoflook, zout en peper in de kom en mix het tot een lekkere dip.

5. Broccoli-pesto

Wist je dat je de stam ook prima kunt gebruiken voor een lekkere pesto? Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn wat broccolistronken, basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, citroensap en een scheutje olijfolie.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant