Patrick Dempsey, Renée Zellweger en Colin Firth op een première van 'Bridget Jones Baby' Beeld WireImage
Beeld WireImage

Bridget Jones-fans opgelet! Een vierde film is in de maak

Het is inmiddels alweer zes jaar geleden Bridget Jones voor het laatst op het witte doek verscheen in Bridget Jones’ Baby, maar de auteur van de succesvolle boeken- en filmreeks, Helen Fielding, heeft bekend gemaakt dat ze bezig is met een vierde film.

Na het succes van Bridget Jones’s Diary uit 2001, Bridget Jones: The Edge of Reason en Bridget Jones’s Baby uit 2016 vroeg het Britse weekblad Radio Times aan Fielding of het publiek Bridget Jones nog een keer op het grote scherm zou zien. En wel in een bewerking van haar roman, Mad About the Boy, uit 2013. De laatste film uit 2016 was niet gebaseerd op dat boek, maar op columns die Fielding in 2005 en 2006 schreef voor The Independent.

Het lijkt er nu op dat Fielding er klaar voor is om Mad About the Boy naar het witte doek te brengen. “Ik werk eraan en ik hoop echt dat het zal gebeuren. Het is erg moeilijk om het voor elkaar te krijgen dat je een film mag maken en ervoor te zorgen dat hij echt heel goed is, maar ik wil hem graag in de bioscoop krijgen,” zegt de schrijfster hierover. Met deze uitspraken geeft ze fans de hoop dat ze Jones snel weer zullen zien.

Eerdere geruchten

Eerder dit jaar gingen er al geruchten rond over dat er een vierde film werd gemaakt. The Sun schreef in juli: “Er zijn de afgelopen decennia weinig succesvollere of populairdere romcoms geweest dan Bridget Jones, maar iedereen dacht het bij deze films bleef. De producenten wisten in hun achterhoofd altijd wel dat er een enorme vraag was naar nog een vervolg, maar ze moesten wachten tot het juiste verhaal er was.”

Hoofdrollen van Bridget Jones

In de eerste twee films over Bridget Jones had Renée Zellweger de hoofdrol van Bridget. Hugh Grant (Daniel Cleaver) en Colin Firth (Mark Darcy) zijn in de reeks de belangrijke mannen in haar leven. Ook in Bridget Jones’s Baby vertolkten Zellweger en Firth de hoofdrollen en daarbij is Patrick Dempsey toegevoegd als nieuwe man in het leven van Bridget. Grant kwam voor het eerst niet in een Bridget Jones film voor, er werd slechts naar hem verwezen. Wie de hoofdrollen zullen krijgen in de nieuwe film is nog niet bekend.

Bron | Radio Times

Sanne van der LindenWireImage

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden