Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Brei zelf een theemuts!

74ebde4479ca7286bcc5353d43920924.jpg

Theetijd? Houd die pot thee extra lang warm met een mooie theemuts. Natuurlijk kant-en-klaar te koop, maar leuker is een zelfgemaakte theemuts. Pak die breipennen daarom snel weer tevoorschijn. Insteken, omhalen, doorgaan…

Brei een recht proeflapje om te zien welk formaat mooi om je theepot past. Brei dan twee rechte lapjes in een boordsteek: twee recht, twee averecht. Naai aan de kant van de tuit de onder- en bovenkant met kleine steekjes vast. Aan de kant van het handvat vallen de lapjes iets over elkaar hee, aan die zijde bevestig je twee mooie knoopjes. Om het geheel mooi passend te krijgen, kun je er aan de boven- en onderkant een dun elastiek doorheen rijgen.

Inspiratie

Om zelf een theemuts te breien is het boek Theemutsen breien handig als hulpmiddel. In dit boek staan 21 voorbeelden van de meest gewaagde, maffe en leuke theemutsen om te breien. Stap voor stap wordt er aan de hand van foto’s uitgelegd hoe je ze maakt.

Bekijk hieronder de gallery met zelfgemaakte theemutsen. Alle foto’s en hun makers vind je terug op dit Pinterest board!

Bij je zelfgemaakte theemuts hoort natuurlijk een mooie theepot. Wist je dat er in de Margriet-shop mooie exemplaren te vinden zijn? Onze favoriet is de basic witte theepot van vtwonen.

Ook interessant