Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Brei dé trui van 2016

wtd01.jpg

Vrijdag 5 februari is het Greenchoice Warmetruiendag. Deze dag wordt georganiseerd door duurzame energieleverancier Greenchoice en het Klimaatverbond. Op deze dag zetten we de verwarming één of 2 graden lager en trekken we een extra warme trui aan. Zo kunnen we ons bewust worden van de uitstoot van broeigassen en wat wij hier aan kunnen doen om dit te verminderen.

Onze verwarmingen hebben een groot aandeel in de broeikasgassen die worden uitgestoten op onze planeet. Het verminderen van de uitstoot is echt geen “rocket science” en gewoon een kwestie van doen!  Dit jaar viert Greenchoice Warmetruiendag haar tiende verjaardag. Om er tijdens de jubileumeditie schitterend uit te zien en de voorpret te vergroten is er een icoontrui – De Trui Van 2016 – ontworpen. Die je de komende weken zelf kunt breien. Er is ook een patroon voor mannen en voor kinderen. Dus download hieronder een gratis breipatroon, en brei mee!

De ontwerpster liet zich inspireren door de bijen en koos voor een bijna “Vergeten Steek”: de honingraatsteek en de bijencellensteek vanwege de dubbelgelaagdheid. Hierdoor isoleert de trui extra sterk!

Zelf deze trui breien?

De Trui Van 2016 is in vier soorten wol gebreid. Kies de wol die bij je past! Er is een dikke trui, een dunnere, een harige en een van nieuwe wol van oude truien! Zelfs voor de grootste koukleum is er een versie.

  1. Patroon 1 vrouwen: Maxi wool van Erika Knight, een getwijnde dikke draad. Breinaalden 9 mm. Gemiddeld 900 gram per trui. Verder benodigd: 4 naalden zonder knop. Maat: M (38/40) (download hier patroon in hoge resolutie, 12 MB)
  2. Patroon 2 vrouwen: Mohair Bernadette, een speciale dikke mohair. Deze ecologische draad werd ontwikkeld door de Belgische draadspecialisten Bart en Francis (www.bart-francis.be) Breinaalden 12 mm. (download hier patroon in hoge resolutie 14MB) Maat: L/XL
  3. Patroon 3 vrouwen: Ecologische lontwol van Bart en Francis, Breinaalden 6/6,5 mm. Maat: M
  4. Patroon 4 vrouwen: In nieuwe wol van oude truien van Wool2. Gebruik het patroon nummer 3 als je met de wol van Wool2 breit. Maat: M
  5. Download hier het gratis mannenpatroon (maat L).
  6. En hier het gratis patroon voor de kindertrui (110-122).

Kom 17 januari naar de Kunsthal in Rotterdam!

Heb jij De Trui Van 2016 al gebreid of wil je beginnen maar weet je niet hoe? Kom in beide gevallen 17 januari tussen 11 en 17 uur naar de Kunsthal! Hier kan je in De Trui Van 2016 op de foto bij twee modefotografen (die van jezelf of leen er een). Er zijn workshops van de ontwerpster Carolien Evers, je kunt luisteren en breien tijdens de Knitterary-noon van Ja-wol.

Brei je mee?

Beeld: fotografie Lara van der Krift, ontwerp: De Trui Van 2016 voor Warmetruiendag door Carolien Evers.

.

 

Ook interessant