null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Boeken, series en muziek die je echt níét wilt missen

Boeken over trouwe viervoeters, een film met Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe en Brad Pitt én een concert in de tuin bij Wibi Soerjadi. Er is weer genoeg nieuws.

MT17 LKL Beeld

Net verschenen

Samen op zoek naar een milde dood

Non-fictie | Als auteur Amy Bloom trouwt met architect Brian zijn de twee dolgelukkig. Tot haar man de diagnose vroegtijdige Alzheimer krijgt. Brian wil zijn leven laten beëindigen voordat hij wils­onbekwaam wordt, maar dat is in Amerika onmogelijk. Uiteindelijk zorgt een Zwitserse levenseindekliniek voor een waardig einde. Amy beschrijft hun liefde en hun moedige zoektocht naar een milde dood in In liefde.
€ 20 (Nijgh & van Ditmar).

Wat een geweldige heldin

Roman | Het is volop genieten geblazen met Lessen in chemie van Bonnie Garmus. Hoofdpersoon is de briljante scheikundige Elizabeth die lak heeft aan alle conventies waar vrouwen in de jaren vijftig onder gebukt gaan, maar het wordt haar beslist niet makkelijk gemaakt. Steun krijgt ze in deze even scherpe als verrukkelijke roman van haar hoogbegaafde dochtertje én van haar geniale hond. Aanrader!
€ 20,99 (Boekerij).

Niet instappen!

Thriller | Er loopt een seriemoordenaar rond op de universiteitscampus. Studente Charlie Jordan, wier beste vriendin is vermoord, heeft een lift geaccepteerd van Josh, die een medepassagier zoekt voor de lange rit naar huis. Maar onderweg bekruipt Charlie een akelig gevoel… Overleef de nacht van de succesvolle auteur Riley Sager blinkt niet uit in originaliteit, maar als fijne griezelsnack tussendoor is dit boek prima te verteren.
€ 21,99 (Ambo|Anthos).

MT08 M08 Horizontale lijn blauw Beeld
MT17 LKL Beeld

3x Viervoeter

 1. Over een hond met een missie
  Na de tsunami duikt in Japan een magere Duitse herder op, die duidelijk iets of iemand zoekt. Pas na jaren blijkt dat zijn doel één specifiek leven is.
  De jongen en de hond door Seishu Hase € 21,99 (Atlas/Contact).
 2. Over het afscheid van je hond
  Hoe hartverscheurend het afscheid van je hond kan zijn, maakt bestsellerauteur Jenna Blum voelbaar in haar boek over haar labrador Woodrow. Houd een zakdoek bij de hand!
  Niet zomaar een hond € 18,99 (Boekerij).
 3. Over de opvoeding van je hond
  Veel hondenbezitters weten niet hoe ze hun viervoeter goed moeten opvoeden. Hondencoach Jeroen Oomen legt in tien lessen uit hoe het moet.
  Hond blij, baasje blij. Hond in huis € 20 (HarperCollins).
MT08 M08 Horizontale lijn blauw Beeld
MT17 LKL Beeld

Muziek

Bij Wibi op bezoek

Verscholen tussen de bomen in het Overijsselse Diepenheim ligt Villa Peckedam, het landgoed van pianist Wibi Soerjadi. In juli en augustus zal hij daar weer meerdere tuinconcerten geven, waarbij hij zijn publiek trakteert op enkele hoogtepunten uit zijn carrière. Hij speelt werk van uiteenlopende klassieke componisten, maar ook eigen werk en muziek die is gebaseerd op beroemde films uit zijn theaterprogramma Wibi at the movies. Bij de concerten geldt overigens wel een dresscode. Die luidt: touch of pink.
Tuinconcerten, Wibi Soerjadi, tickets via ticketmaster.nl.

Film

Ontvoerd door Harry Potter

Sandra Bullock speelt de populaire schrijfster Loretta. Ze leidt een teruggetrokken bestaan, maar schrijft wél exotische avonturenverhalen. Op de cover van haar boeken schittert fotomodel Alan (Channing Tatum) als de held. Voor haar nieuwste boek moeten ze samen op promotietournee. Als Loretta wordt ontvoerd door een excentrieke miljardair annex schatzoeker (Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe) kan Alan zich als echte held bewijzen. Ook Brad Pitt speelt mee als redder in nood.
The lost city, nu in de bioscoop.

MT08 M08 Horizontale lijn blauw Beeld
MT17 LKL Beeld

Album

3x Fijn voor de oren

1. Belgische popmama

De Vlaamse soul- en popdiva Selah Sue is eindelijk écht terug. Ze brak in 2010 door, maar laste kort na haar tweede plaat in 2016 een pauze in om zich volledig op het moederschap te richten. Na haar akoestische EP uit 2020 is het sterke, soulvolle Persona eigenlijk pas echt haar comeback.
Persona is nu verkrijgbaar.

2. Compleet met didgeridoo

De wereldhit Follow the sun van Xavier Rudd is in talloze reisprogramma’s gebruikt om een onbezorgd vakantiegevoel op te roepen. Dat is wat de sfeervolle muziek van deze multi-instrumentalist nu eenmaal doet. Ook op zijn tiende album klinken de Australische roots van Rudd lekker door, inclusief de onmiskenbare didgeridoo.
Jan Juc Moon is nu verkrijgbaar.

3. Lekker ouderwets

Hoewel de Britse soulzanger James Hunter zelf is geboren in 1962, klinkt zijn muziek alsof deze ook uit die tijd komt. Hunter – ooit achtergrondzanger en gitarist bij Van Morrisson – maakt ouderwetse rhythm-and-blues met een vleugje doowop. Een fijne, sfeervolle plaat voor liefhebbers van oude helden zoals Sam Cooke.
With love is nu verkrijgbaar

Heleen Spanjaard & Ernest Marxredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden