Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Blut? Ga op de rommelmarkt staan!

koningsdag.png

Hoera, onze koning is bijna jarig! Spullen verkopen op de rommelmarkt is dé ideale manier om gemakkelijk en snel ruimte te maken in huis en een fijn extraatje te verdienen. Hier handige tips voor jouw eigen geslaagde Koningsdag-sale. Zo ga je te werk.

Ontdek je plekje

Oriënteer je vast. Op de dag zelf is dat niet te doen. Ga van tevoren vast langs de goede plekken in jouw dorp of stad, in de buurt van je huis of de braderie. Kijk op welke plaatsen er op Koningsdag veel gaat gebeuren en zoek een mooi plekje dicht bij de actie. Soms kun je je auto daar alvast parkeren of een lintje spannen (als dat legaal kan, tenminste)!

Ga vroeg

En dan bedoelen we ook vroeg. Als je om 08.00 uur aan komt kakken, zijn vaak alle (goede) plek al vergeven. Denk eerder aan 05.00 uur (In de grote steden nog eerder). Heus, je bent niet alleen, dus het is alleen maar gezellig. Vergeet je thermoskan met koffie en broodjes niet!

Ordenen

Het woord zegt het al: vaak ligt er veel rommel op een rommelmarkt. Spullen liggen op een hoop en iedereen loopt erin te graaien. Op die manier is het lastig voor langslopende klanten om er iets uit te vissen of te zien wat je precies verkoopt. Gevolg: ze wandelen door. Zorg daarom dat jij juist opvalt door alles netjes neer te leggen en te ordenen. Servies bij servies, rokjes bij rokjes en boeken in een waaier bij elkaar. Het staat leuk, is leuk om te doen en verkoopt veel beter!

Schone spullen

Zorg dat je spullen schoon zijn. Stof en vuil halen de prijs naar beneden. Even schoonmaken is een kleine moeite en zo zien je spullen er veel nieuwer en aantrekkelijker uit. Let er ook op dat je er zelf verzorgd bij staat. Dat wekt vertrouwen en maakt je spulletjes gewild, wat weer goed is voor de prijs.
Wees enthousiast en ga niet verveeld op een klapstoel zitten. Trek de mensen met een gezellig praatje naar je spullen. Heb je een heuse kraam? Versieren maar!

Goede positie

Ga niet te verdekt opgesteld staan. Op een hoek val je het meest op. Zo’n hoekplaats is een garantie voor flink veel aanloop, omdat mensen van meerdere kanten passeren.

Verzin een spel voor het kleine spul

Maak het gezellig bij je kleed. Verzin een spelletje om mensen te trekken. Pak bijvoorbeeld kleine spulletjes in en maak een grabbelton.

In de aanbieding

Blijf niet te veel bij je prijs. Als je ziet dat iemand geïnteresseerd is, sluit dan een mooie deal door samen te onderhandelen. Loopt het tegen het einde van je verkoopdag, zak dan helemaal tot een mooi, laag prijsje. Zo voorkom je dat je met een doos vol oude spullen weer naar huis gaat. Maak er een speciale aanbieding van als Koningsdag bijna voorbij is, roep bijvoorbeeld dat je 5 boeken verkoopt voor de prijs van 1. Dat ruimt lekker op en zorgt in elk geval voor wat kleingeld in je portemonnee.

Waar ga jij Koningsdag vieren? En hoe?

Ook leuk om te lezen

Áha, dus zó eet je een tompouce!
Supersnelle last minute tompouce
Gezocht: dé tompoucenkoning(in) van Nederland!

Bekijk ook


Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

 

Ook interessant