Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Blijf slim door te breien

istock_000054482496_small.jpg

Wist je dat breien meer voordelen heeft dan zelf je sjaals of trui te maken?

 1. Het geeft je een gevoel van trots
  Niet iedereen weet hoe ze moeten breien. Met een zelfgebreid item kun je mooi pronken! Bedenk wel dat als je eenmaal één mooie sjaal hebt gebreid, iedereen er eentje van je wil.
 2. Breien is meditatie
  Als je eenmaal weet hoe het moet, kan breien zeer ontspannend zijn. Het ritmische getik van de naalden tegen elkaar heeft dezelfde uitwerking als een uitgebreide meditatie.
 3. Breien vermindert symptomen van angst, stress en depressie
  De ritmische bewegingen en de focus op het breiwerk kunnen je helpen je gedachtes te verzetten. Na een paar minuten breien, verlaagt je hartslag en gaat de bloeddruk omlaag. Als je je gefrustreerd voelt, kan het verstandig zijn je breiwerkje even op te pakken.
 4. Je motorische functies verbeteren
  Breien stimuleert bijna alle hersenen in één keer. Het stimuleert de kwabben die visuele informatie verwerken, die zintuiglijke informatie en ruimtelijke navigatie hanteren, beloningen verwerken, aandacht en planning begeleiden en het cerebellum dat nauwkeurigheid en timing van de beweging coördineert. Zo kan breien mensen helpen met ziekten zoals Parkinson om hun motorische functies te verbeteren.
 5. Breien vertraagt cognitieve achteruitgang
  Breien helpt bij je motorische functies en verbetert je stemming. Daarnaast stimuleert het je hersenen gezond te blijven. Hoe meer je je hersenen gebruikt, hoe gezonder ze worden. Volgens de Mayo Clinic, hebben senioren die creatief bezig zijn ongeveer 30-50% minder kans op een ‘milde cognitieve stoornis’ dan degenen die dat niet doen.
 6. Breien helpt artritis en tendinitis voorkomen
  Gewrichten moeten worden gebruikt om ze soepel te houden. Volgens Dr. Barron, is het zachtjes met je vingers werken goed voor het kraakbeen. Hierdoor zal je kraakbeen sterker worden. Heb je al artritis? Dan adviseert Dr. Barron om zo nu en dan je handen in een warm badje te doen en grotere breinaalden te gebruiken.

Dus haast je naar de dichtstbijzijnde wolwinkel en ga aan de slag! We zijn benieuwd naar je creaties.
Bron: Lifehack.org

Dit vind je misschien ook leuk:

Deze 91-jarige man breidt al vijftien jaar mutsen voor daklozen:

Ook interessant