Margriet logo
Déze vier sterrenbeelden hebben de meeste kerststress Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Bijna kerst: déze vier sterrenbeelden hebben de meeste kerststress

Kerst staat weer bijna voor de deur. Ben jij er al weken druk mee bezig, heb je het kerstmenu alvast voorgekookt, je outfit al gescoord en de kerstdagen al volledige uitgestippeld? Of laat je het juist allemaal lekker over je heen komen? Blijkbaar heeft het met de stand van de sterren te maken. Er zijn namelijk vier sterrenbeelden die de meeste kerststress ervaren.

Even rustig tot tien tellen? Dat heeft voor deze sterrenbeelden weinig zin.

Vier sterrenbeelden met de meeste kerststress

De één is er de dag voor kerst nog niet eens mee bezig, terwijl een ander al weken als kip zonder kop rondrent om de kerstcadeaus te scoren, het kerstdiner tot in de puntjes voor te bereiden en nachtenlang ligt te piekeren of het allemaal wel goed gaat komen. Herken jij jezelf in die laatste groep? Dan is de kans groot dat jij een van de onderstaande sterrenbeelden hebt, want deze vier hebben jaarlijks de meeste kerststress.

Weegschaal

Is jouw sterrenbeeld Weegschaal? Dan heb je waarschijnlijk al wekenlang kerststress. Wat moet je koken? Wie nodig je uit? Wanneer moet je de kerstinkopen doen? Die stress komt vooral doordat je redelijk besluiteloos kunt zijn en veel twijfelt. Daarnaast kun je af en toe een tikkeltje ongeduldig zijn. Ook dat werkt natuurlijk niet mee aan je stressniveau. Probeer daarom met jezelf deadlines af te spreken wanneer je knopen moet doorhakken, maak lijstjes met de dingen die je moet doen en durf ook taken aan anderen uit te delen.

Tweelingen

Ben jij Tweelingen? Dan is de kans groot dat jij al maanden geleden met de voorbereidingen bent begonnen. Toen familieleden nog met hun hoofd bij de zomervakantie zaten, was jij al bezig met het kerstmenu en de kerstcadeaus. Van afwachten word je extra nerveus en daardoor kun je het rond deze tijd slecht hebben als anderen de boel maar een beetje over zich heen laten komen. Je wil het liefst dat alles tot in de puntjes verzorgd is, maar je kunt je gelukkig ook makkelijk aanpassen. Probeer rond de kerstdagen eens iets meer los te laten. Je zult zien dat het dan ook goed komt en dat scheelt je een hoop kerststress.

Lees ook:
Altijd ziek in december? Misschien ben je allergisch voor de kerstboom

Ram

Als je sterrenbeeld Ram is, dan kun je rond de kerstdagen al snel overmoedig worden. Je maakt er graag een groot spektakel van, maar door alle drukte rondom de kerst is de kans groot dat dat niet haalbaar is. En dat kan alleen maar voor meer frustratie zorgen. Dat uit zich bij jou vaak in impulsieve acties. Probeer daarom om voor de kerstdagen lijstjes te maken met wat je allemaal moet en wil doen en probeer de rust zoveel mogelijk te bewaren.

Kreeft

Is jouw sterrenbeeld Kreeft? Dan kun je niet heel goed tegen onverwachtse veranderingen. Had jij de kerstplanning al maanden klaar, maar gooit corona nu roet in het eten? Laat dat je humeur dan niet verpesten. Probeer los te laten, een alternatief te bedenken en hulp te vragen als je het even niet meer ziet zitten.

Bron | Famme
Beeld | Getty Images

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden